PROVOSERER: Otto Jespersen seiler som vanlig i motvind etter «Torsdagsklubben» monologen.
PROVOSERER: Otto Jespersen seiler som vanlig i motvind etter «Torsdagsklubben» monologen.

Island raser mot Otto

Island er såret over Otto Jespersens monolog om finanskrisen.

Otto Jespersen har satt sinnene i kok hos kriserammede Island. I sin famøse «Torsdagsklubben»-monolog, gjorde den kontroversielle komikeren narr av Island og islendinger, og reaksjonen har ikke latt seg vente på.

- I got three words for you: Jealousy, jealousy, jealousy, skriver «Egill». Han er en av de mange som har gitt uttrykk for sitt misnøye i kommentarfeltet på denne artikkelen.

Les mer: Raser mot Otto

- Laveste form for humor

«Egill» er ikke den eneste som har reagert. I skrivende stund har nesten hundre personer har kommentert monologen, og mange er såret over Jespersens kraftsalve.

- Skadefryd er nok den laveste form for humor. Der er lett å sparke den som ligger nede. Tror Otto Jespersen at alle de islandske familier som nå skal betale for «festen», har danset og drukket med? spør «Ragnheiður».

«Sólveig Sigurðardóttir» går enda lenger og påstår at Otto er «Norges største arrogante idiot».

Se Ottos «Torsdagsklubben»-monologer her

- Dette er svart humor

Men ikke alle er støtt av Ottos kvasse munndiaré mot Island. «Fornalambið» forsøker å overbevise opprørte Islendinger om at dette er humor.

- Ottos monolog reflekterer verken hans mening eller nordmenns mening – dette er svart humor. Hadde det hvert Spaugstofan, Jón Gnarr eller andre islendinger som hadde servert samme leksa, hadde enhver islending ledd seg skakk i hjel.

Greta skriver «Otto er fuld af lort, men han er sjov».

Les alle kommentarene

Besøk «Torsdagsklubbens» hjemmeside