Mandelpotet & purreløksuppe

Med røkt reindyrskrem

Oppskrift ved Mikael Forselius fra boka "Matauk. Å leve med og høste fra naturen"

Kraft:

Legg kyllingskrogene, løk og rotselleri på et bakebrett.
Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter.
Legg over i en kjele, og tilsett vann så det dekker alt.
Kok opp, og ta bort alt skum på toppen.
Tilsett krydder, og kok i ca 1 time.
Sil av, og bruk kraften i suppen.

Suppe:

Smelt smør i en kjele, sauter mandelpotet, sjalottløk og purreløk uten at de tar farge.
Tilsett kraft, melk og fløte, og kok sammen i ca 20 minutter.
Jevn eventuelt med litt maisenna utrørt i vann til ønsket konsistens.
Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.

Røkt reinsdyrskrem:

Bland sammen stek, egg og rømme.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Legg opp suppe, og topp med en stor klump med krem.
Garner med fersk timian.