Mandelpotet & purreløksuppe

Med røkt reindyrskrem

Oppskrift ved Mikael Forselius fra boka "Matauk. Å leve med og høste fra naturen"

Kraft:

Legg kyllingskrogene, løk og rotselleri på et bakebrett.
Stek i ovnen på 175 grader i 20 minutter.
Legg over i en kjele, og tilsett vann så det dekker alt.
Kok opp, og ta bort alt skum på toppen.
Tilsett krydder, og kok i ca 1 time.
Sil av, og bruk kraften i suppen.

Suppe:

Smelt smør i en kjele, sauter mandelpotet, sjalottløk og purreløk uten at de tar farge.
Tilsett kraft, melk og fløte, og kok sammen i ca 20 minutter.
Jevn eventuelt med litt maisenna utrørt i vann til ønsket konsistens.
Smak til med muskatnøtt, salt og pepper.

Røkt reinsdyrskrem:

Bland sammen stek, egg og rømme.
Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Legg opp suppe, og topp med en stor klump med krem.
Garner med fersk timian.

Mer innhold fra TV 2