Mandelbunn med sjokoladekrem

Pynt til med nøtter og bær.

Begynn med å lage mandelbunn. Mal mandlene og bland med melis. Stivpisk 4 eggehviter og vend inn de mandel og melis blandingen. Fyll i en smurt form, 22/24 cm (dekk bunnen med bakepapir. Stek i varm stekeovn 175 oC , på nederste rille i ca 30 min. Avkjøl.

Sjokoladetopping:

Ha kaffe, melk og kokesjokolade i biter i en bolle og smelt over et vannbad. Rør sammen.

Rør smør og melis hvitt og luftig. Rør inn eggeplommer, en av gangen. Rør til slutt inn den lett avkjølte smeltede sjokoladen.

Sett kaken på et kakefat og sett ”ringen” fra springformen rundt.

Fyll sjokoladetoppingen over mandelbunnen, glatt den pent ut. Sett kaken kaldt i kjøleskapet til sjokoladetoppingen har stivnet, minst 3-4 timer eller natten over.

Ved servering, ta av ”ringen”, løsne eventuelt med en spiss liten varm kniv (dyppet i varmt vann) rundt kanten. Frisk frukt eller bær.