Porsjert laks

Med poteter og grønnsaker

Oppskrift ved Lovundkokken Tomas Nilsen

Sett potetene på kok.

Legg laksen i grov salt ca 15-20 minutter, skyll godt av og del i 4 biter.

Kok opp kraften og smak til med salt og pepper.

Legg laksefiletene med skinnet opp i en form.
Tøm over kraft så det akkurat dekker laksen, la stå i ca 10 minutter eller bruk steketermometer til kjernetemperatur på 50 grader.
Tøm av kraften og fjern skinnet. (Denne kraften kan benyttes til en annen anledning).
God huskeregel er når skinnet løsner lett, er fisken ferdigposjert.

Grønnsaker etter eget ønske kuttes i syltynne staver og vendes inn i olivenolje og sitronsaft.
Husk å smak underveis, det skal være ganske surt for å balansere fisk og kraft i den ferdige retten.

Legg ferdigkokte poteter i dype skåler, 2 pr person, ha de råe grønnsakene rundt poetene.
Legg laksen med skinnsiden ned og øs kraften som er igjen i kasserollen over det hele.

Pynt med litt kjørvel.

Mer innhold fra TV 2