Cecilia Brækhus  (Foto: Bernd Wende/SCANPIX)
Cecilia Brækhus (Foto: Bernd Wende/SCANPIX)
Braekhus (Foto: Åserud, Lise , © LISE PEK )
Braekhus (Foto: Åserud, Lise , © LISE PEK )

Skuffet over svak motstand

Cecilia Brækhus tar bladet fra munnen og reagerer på nok en svak motstander i sin tiende proffkamp som i Oldenburg lørdag.

Cecilia Brækhus har gått gradene mot en tittelkamp i weltervekt, men må nå møte bulgarske Borislava Goranova som har tapt 24 av sine 28 kamper.

I fjor knuste Brækhus 30-åringen fra Sofia.

Skuffet
I tyske boksekretser anses det som uhørt at en bokser kritiserer kampoppsettet til sin egen promotor.

- Jeg er kjempesterk og i god form. Saken er at motstanderen min er ganske mye svakere på papiret, og det er jeg veldig skuffet over. Jeg hadde gledet meg til en tøff amerikansk motstander, men hun har trukket seg igjen. For å komme videre og bli bedre så må jeg få motstand og noe å bryne meg på. Så dette var ikke optimalt i det hele tatt, forteller Brækhus til TV 2 Sporten.

Promotøren uenig
Cecilia Brækhus' promotor Sauerland vil ha en ny seier før en storkamp på nyåret. De beskytter sin norske bokseinvistering og så lenge som mulig.

- Så svak er da Goranova ikke. Hun er en fighter. Cecilia må ta denne utfordringen, for vi må ta dette steg for steg mot en stor tittelkamp, forklarer Sauerlands trenerlegende Ulli Wegner.

En tydelig irritert ledelse i Sauerland konfronterte Brækhus med uttalelsene senere og understreket at det er svært vanskelig å skaffe god motstand til det norske boksehåpet på kort tid.

Vanskelig å få god motstand
- Vi hadde en avtale med en kanadisk bokser som senere trakk seg og to amerikakanske boksere nektet i tillegg å møte Cecilia her i Tyskland. Det er veldig få gode weltervekt-boksere i Europa, så det er ikke lett å få avtale om gode kamper i denne vektklassen, sier Hagen Döring, ansvarlig for kampoppsettet hos Sauerland.

Kampen bokses lørdag omkring klokken 20, mens hovedkampen på stevnet er tittelkampen i supermellomvekt mellom danskenes yndling Mikkel Kessler og tyske Danilo Haussler.