Michael Ballack  (Foto: OLIVER LANG/AFP)
Michael Ballack (Foto: OLIVER LANG/AFP)

Chelsea gir Ballack reiseforbud

Får ikke lov å dra til Tyskland for å skvære opp med landslagssjef Löw.

Etter Tysklands landskamper mot Russland og Wales kom Michael Ballack med kritikk av landslagssjef Joachim Löw.

Spesielt har det falt Ballack tungt for hjertet at vennen Torsten Frings ble benket av Löw.

- Når man ikke vil bruke noen mer bør man si være ærlig og si det til ham. Respekt og lojalitet er det minste man kan forvente som en verdifulle landslagsspiller, uttalte Ballack.

Fyrte løs
Men Chelsea-spilleren refset Löws laguttak også ved flere tidligere situasjoner.

- Jeg tenker også på tidligere situasjoner, for eksempel Oliver Kahn. Konkurransen med Jens Lehmann virket det som, i mine øyne, at han aldri hadde sjansen til å vinne. Eller Christian Wörns, som i motsetning til Christoph Metzelder spilte fast på klubblaget og ikke satt på benken, braste Ballack ut med.

Löw i sjokk
Löw har blitt meget skuffet over Ballacks uttalelser, spesielt siden de ble gitt til media og ikke direkte til ham.

- Jeg er ekstremt skuffet over måten han har gjort dette på. Samtidig vil man se at mine beslutninger har blitt tatt på bakgrunn av at dette temaet har blitt diskutert før, kontrer Löw.

Refser Ballack
Ballack har nærmest blitt slaktet av et samlet tysk pressekorps og tyske fotballpersonligheter som mener at han er helt på jordet.

Blant annet skriver anerkjente Der Spiegel:

«Det er direkte ukollegialt mot Simon Rolfes og Thomas Hitzlsperger (begge 26). Begge er i betraktelig bedre form og er betydelig mye yngre enn Frings som vil være 34 når VM sparkes i gang. I tillegg: Ballack mener åpenbart at Kevin Kuranyi burde ha hatt fast plass under Löw. Hva ville Ballack ha gjort i Löws sted? Mener han virkelig at Schalke-spilleren (Kuranyi) er bedre enn Mario Gomes eller Patrick Helmes? Bedre enn Bayern-spissene Miroslav Klose og Lukas Podolski? Eller vil Ballack spille med fem spisser?».

Enige om å møtes
Avisen refser også Ballack for å være historieløs og mangle kunnskap når han beskylder Löw for vrakingen av Kahn og Wörns siden de begge ble satt ut da Jürgen Klinsmann var landslagssjef.

Ballack har nærmest vært taus etter tiraden mot Löw, men har nå gått med på å møte landslagssjefen, men møtet kan bli vanskelig å få til.

Reisenekt
Det tyske fotballforbundets pressetalsmann offentliggjorde fredag en faks han hadde fått fra Chelsea:

- I faksen får vi beskjed om at reisen til Tyskland ikke er mulig på grunn av helsemessige årsaker. Fotballforbundet vil komme tilbake med hva som skjer videre over helgen, sa Harald Stenger.

Midtbanestrategen har gjennomgått en operasjon i begge bein etter landskampene, noe som er grunnen til reiseforbudet.

- Velkommen hit, Löw
Chelsea-manager Luiz Felipe Scolari utdypte reisenekten overfor «Süddeutschen Zeitung».

- Han er Chelsea-spiller. Dersom Joachim Löw vil prate med ham så ber jeg landslagstreneren om å komme hit. En eller to dager må han gjerne bli her og prate med oss, sa Scolari.