Kessler (Foto: KELD NAVNTOFT, © RAB)
Kessler (Foto: KELD NAVNTOFT, © RAB)

Danske skriver boksehistorie

29-årige Mikkel «Viking Warrior» Kessler fra København er verdens beste bokser i sin vektklasse.
Se ham forsvare tittelbeltet på TV 2 Sport lørdag.

Dansk proffboksing har fått en gavepakke etter at walisiske Joe Calzaghe (36) formelt ga avkall på VM-tittelen i super-mellomvekt (76,3 kilo) forrige måned.

Historisk opprykk
Abdiseringen gjør nemlig at Københavns egen Mikkel Kessler (29) overtar sin gamle overmanns status som verdens beste bokser i den vektklassen.

Dermed er boksehistorie skrevet. Det er nemlig første gang siden boksesporten begynte å operere med rankinglister i 1924 at en danske oppnår status som såkalt «topdog» i en vektklasse.

På bortebane
Den statusen trues imidlertid når Kessler forsvarer WBA-beltet sitt mot tyske Danilo Haussler (33) i Oldenburg lørdag kveld.

Utfordreren har lite å fare med mot dansken på papiret, men en fortid som europamester med seks tittelforsvar bak seg - samt viten om at tyske boksere sjelden taper på hjemmebane - gjør at Kessler har forberedt seg på en tøff kveld i ringen.

- Jeg er forberedt på at kampen kan gå tolv runder, men jeg er ikke i tvil om at jeg kommer til å forlate ringen som vinner, sier WBA-mesteren i en pressemelding fra promotorselskapet Sauerland Event.

- Haussler er sterk, men det er jeg som stiller best når det gjelder rekkevidde og fotarbeid.

- Drøm i oppfyllelse
Men at Kessler har de nødvendige ferdighetene og forutsetningene for å komme seirende ut av lørdagens duell bestrides naturligvis av den tyske leiren.

Haussler regjerte Europa i perioden 2001-03, men måtte nøye seg med å spille annenfiolin for landsmennene Sven Ottke og Markus Beyer, som begge holdt store forbundstitler under samme periode.

Nå satser 33-åringen alt på å gripe sjansen og få et lenge ønsket karrieregjennombrudd.

- Jeg har jobbet hardt i mange år for å få sjansen til å bokse om tittelen. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse, og jeg skal gjøre det meste ut av sjansen jeg har fått, lover Haussler, som ikke har kjent smaken av nederlag siden 2004.

- Kessler er kanskje høyere enn meg, men jeg har et enormt fighterhjerte og kampvilje. Jo lengre kampen blir, desto større fordel er det for meg, forsikrer utfordreren.

På TV 2 Sport
Tittelkampen mellom Kessler og Haussler er hovedattraksjon på stevnet der norske Cecilia Brækhus skal opp mot bulgarske Borislava Goranova.

I tillegg setter den tyske publikumsfavoritten Marco Huck EM-beltet sitt på spill mot italienske Fabio Tuiach.

Se proffstevnet på TV 2 Sport lørdag, fom. kl. 19.00.

Kessler-Haussler
Kessler-Haussler