MISTET STORSCOREREN: Mons Ivar Mjelde gir salget av Thorstein Helstad skylden for den svake Brann sesongen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
MISTET STORSCOREREN: Mons Ivar Mjelde gir salget av Thorstein Helstad skylden for den svake Brann sesongen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

- Ferdig på grunn av Helstad

Mons Ivar Mjelde går langt i antyde at salget av Thorstein Helstad er grunnen til at han ikke trener Brann neste sesong.

Brann Stadion (TV 2 Sporten): - Du kan ikke komme utenom det at for å avgjøre fotballkamper og det å vinne må du ha folk som scorer mål. Vi må ta inn over oss det at vi ikke klarte å erstatte Helstad, sier en åpenhjertig Mjelde til TV 2 Sporten.

Se intervjuet med Mons Ivar Mjelde i videovinduet øverst i saken og diskuter trenerens synspunkter i kommentarfeltet under!

Thorstein Helstad scoret imponerende 11 mål på 12 kamper i Tippeligaen før han ble noe overraskende ble solgt til franske Le Mans i juli.

Brann forsøkte å hente flere spisser til Brann for å erstatte toppscoreren - men uten å lykkes. Både overgangen til Odion Ighalo og Morten Moldskred gikk i vasken.

- Var det der skoen trykket?

- Ja, så små kan marginene være i fotball. Disse tingene har vært medvirkende årsak til at jeg leder laget i min avskjedskamp på søndag, innrømmer Mjelde.

Se TV 2 Sportens innslag om Brann-feiden (artikkelen fortsetter under):

269615

- Han skulle erstattes
Mjelde bekrefter at han fikk forsikringer om at Helstad skulle erstattes.

- Jeg har ikke lyst til å si så mye av den prosessen rundt salget av Helstad. Men jeg var 100 prosent klar på at om Helstad skulle selges, så skulle en erstatter på plass, sier den avtroppende Brann-treneren.

Før han legger til:

- For Thorstein sin del så var det fair enough at han fikk muligheten til å spille i Frankrike. Men det var problematisk at vi ikke fikk inn den ene erstatteren som kunne ta over ansvaret som lå på Thorstein sine skuldre i forhold til det å score mål, poengterer Mjelde.

- Føler ikke det var årsaken
Branns sportsdirektør Roald Bruun-Hanssen synes det blir for enkelt av Mjelde å gi skylden for den dårlige sesongen på at én spiller ble solgt.

- Jeg føler ikke det er årsaken, sier han til TV 2 Sporten fredag kveld.

Se Roald Bruun-Hanssens svar til Mjelde her (artikkelen fortsetter under):

269601

- Selv om Thorstein var en viktig spiller for Brann går det ikke an å henge de to tingene sammen. Helstad kunne blitt skadet, prestert dårligere og lignende. Det er slike ting du ikke kan forutse, så det blir vanskelig å henge seg opp i en spiller, fortsetter sportsdirektøren.

Og kommer med følgende klar tale til den avtroppende treneren:

- En spiller kan ikke bety så mye for et fotballag. Det er mulig å finne erstattere i egen spillegruppe.

- Alle må dele risen
Mons Ivar Mjelde sier alle må ta skylden for Branns fiasko sesong.

- Det er jo ikke alltid en treners eller spilleres skyld at vi ikke lykkes. Skal man lykkes må alle gjøre sitt ytterste for at det skal skje. Lykkes en ikke, så må alle delen på risen også, sier han.

PS: Ifølge Brann.no mister Petter Vaagan Moen Mjeldes avskjedskamp søndag på grunn av hofteproblemer.

Riktig av Brann å selge Thorstein Helstad? Diskuter saken med andre fotballfans i kommentarfeltet under!