Ole Gunnar Solskjær (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Ole Gunnar Solskjær (Foto: ANDREW YATES/AFP)

Solskjær blir ridder

Lørdag får Ole Gunnar Solskjær St. Olavs Orden.

Lørdag blir Ole Gunnar Solskjær hedret for å ha fremstått som et forbilde og en rollemodell for barn og unge. Gjennom sine idrettslige prestasjoner, for sin personlighet og sin beskjedne væremåte har han stått frem for andre idrettsutøvere, skriver NTB.

Han utnevnes til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs orden. Utdelingen skjer i Kristiansund på lørdag.

Det er også lagt betydelig vekt på hans virke for utviklingen av unge norske idrettsutøvere og norsk idrett, står det i pressemeldingen.

Ærerik merittliste
Ole Gunnar Solskjær (35) startet sin karriere i klubben Clausenengen i hjembyen Kristiansund, og gikk til Molde i 1994. Der scoret han 21 mål i sin første sesong, og ble også tatt ut i landslagstroppen. Etter storspill for de blå-hvite fra rosenes by, ble han hentet til Manchester United av Sir Alex Ferguson, og Solskjær har vært i den engelske storklubben siden 1996.

Unggutten fra Kristiansund ble raskt en hit på Old Trafford. Fram til han måtte gi seg på grunn av skader i 2007 scoret han 126 mål på 366 kamper for klubben. Karrierens høydepunkt var nok da han scoret det avgjørende målet mot Bayern München i Champions League-finalen i 1999, og nordmannen er i dag en legende blant United-fans over hele verden.

Du kan se Solskjær bli slått til ridder direkte på TV 2 Nyhetskanalen eller TV 2 Sumo.

På det norske A-landslaget ble det 23 mål på 67 kamper.

Etter endt karriere startet et nytt kapittel for Solskjær. Han er nå trener for Manchester Uniteds reservelag.