Gattuso  (Foto: PETER DEJONG/AP)
Gattuso (Foto: PETER DEJONG/AP)

Grindheim & co. fikk en Milan-leksjon

Milan dødelig effektive mot «norske» Heerenveen.

Heerenveen - Milan 1-3 (0-2)

Christian Grindheim og Tarik Elyounoussi var i Trond Sollieds startoppstilling. På den andre banehalvdelen sto blant andre Ronaldinho, Kaká, Andrej Sjevtsjénko og Filipo Inzaghi.

Hjemmelaget startet best, men det var Milans stjernegalleri som fant veien til nettmaskene. Inzaghi ga gjestene ledelsen i det 19. minutt etter at han fikk kranglet et Kaká-innlegg i mål fra 5-6 meter. Inzaghi var tøff i duellen med Calvin Jong-A-Pin i forkant av scoringen, men hjemmelagets bønn om frispark ble ikke hørt av dommer Julian Rodríguez Santiago.

Tre minutter senere var Kaká igjen servitør da Gennaro Gattuso doblet ledelsen. Milan-kapteinen fikk ballen på 14 meter, og bredsidet ballen enkelt i mål bak Brian Vandenbussche.

Grindheim og Elyounoussi skapte hjemmelagets største sjanse i første omgang. Grindheim slo en lekker stikker til Gerald Sibon som sendte Elyounoussi alene gjennom mot Dida. Grindheim fortsatte løpet, men landsmannen avsluttet selv fra skrått hold i nettveggen.

Arrogant straffescoring
Heerenveen fortsatte å ha grep om spillet etter hvilen, men klarte ikke skape mer enn et par halvsjanser. Milan viste derimot dødelig effektivitet - og Insaghi feilet ikke da han fikk sjansen igjen etter et nydelig gjennomspill av Gennaro Ivan Gattuso i det 69. minutt.

Danijel Pranjic sørget for at kvelden ikke ble helsvart for Trond Sollied med en straffescoring fem minutter før full tid. Kroaten chippet ballen arrogant over en liggende Dida.

Christian Grindheim spilte hele kampen, og var en av hjemmelagets beste spillere. Tarik Elyounoussi ble byttet ut i det 60. minutt.

Braga slo Portsmouth 3-0 i den andre kampen i Gruppe E som ble spilt i kveld.