Maissuppe
med kyllingconfit
Oppskrift fra The Flying Culinary Circus ved Trond og Hans
Maissuppe:
Serveres med kyllingconfit ssom lages dagen før den skal serveres.
Hakk løken, surr den myk i olje , tilsett hvitvin og kok inn, til det gjenstår
ca 2 dl.
Tilsett kraft og kok inn på nytt. ( koke uten lokk.)
Tilsett fløte og maiskorn, kok opp, og la småkoke i 5-6 min.
Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Smak til med salt , pepper og sitronsaft og ev noen dråper trøffelolje pr person.
Kyllingconfit:
Dryss kyllinglår med rikelig med grovsalt.
La ligge med saltet i ca 6 timer.
Tørk av saltet, legg kyllinglårene i ildfast form.
Legg over frisk timian , frisk rosmarin , 4-5 hvitløkfedd og dekk med
solsikkeolje ( skal dekke kyllinglårene.
Stek i stekeovn ved 120 oC i ca 2 timer.
Avkjøl i oljen.
Ta opp lårene, plukk av kjøttet.
Stek kjøttet før det severes i suppen.
Se videre: