Maissuppe

med kyllingconfit

Oppskrift fra The Flying Culinary Circus ved Trond og Hans

Maissuppe:

Serveres med kyllingconfit ssom lages dagen før den skal serveres.

Hakk løken, surr den myk i olje , tilsett hvitvin og kok inn, til det gjenstår ca 2 dl.
Tilsett kraft og kok inn på nytt. ( koke uten lokk.)
Tilsett fløte og maiskorn, kok opp, og la småkoke i 5-6 min.

Kjør suppen glatt med en stavmikser.

Smak til med salt , pepper og sitronsaft og ev noen dråper trøffelolje pr person.

Kyllingconfit:

Dryss kyllinglår med rikelig med grovsalt.
La ligge med saltet i ca 6 timer.

Tørk av saltet, legg kyllinglårene i ildfast form.
Legg over frisk timian , frisk rosmarin , 4-5 hvitløkfedd og dekk med solsikkeolje ( skal dekke kyllinglårene.
Stek i stekeovn ved 120 oC i ca 2 timer.
Avkjøl i oljen.
Ta opp lårene, plukk av kjøttet.
Stek kjøttet før det severes i suppen.

Se videre:

677159