Rakfisk
Med flere variasjoner
Rakfisk med tradisjonelt tilbehør:
Beregn 250-350 g rakfisk (rakfisk med ben og hode) pr person.
Rakfiskfilet ( ferdig renset ) 125-150 g pr pers.
Tradisjonelt tilbehør til rakfisken er mandelpoteter eller ringerikspoteter, lefse/flatbrød, smør/rømme, løk/purre.
Tilbehøret varierer fra familie til familie og fra distrikt til distrikt.
Rakfisk-rullader:
Som en liten forrett, snacks eller aftensrett.
Beregn 75-100 g rakefisk filet pr person.
Smør potetlefse med en blanding av sennep og rømme eller crème fraiche/rømme.
Dryss over finhakket purre, rødløk eller vanlig løk og legg over tynne skiver
av rakfisk.
Rull sammen lefsen og skjær opp i passende biter.
Fest sammen med en cocktailpinne.
Rakfisktartar:
Ca 250 g rakfiskfilet
2-3 ss finhakket purre
grovmalt pepper
2-3 ss seterrømme
Finhakk rakfisk og purre.
Bland inn litt rømme, bare nok til å binde det hele sammen, smak til med
grovmalt sort pepper.
Form til små ”biffer”og legg på en bit flatbrød eller på en skive kokt mandel potet.