Rakfisk

Med flere variasjoner

Rakfisk med tradisjonelt tilbehør:

Beregn 250-350 g rakfisk (rakfisk med ben og hode) pr person.
Rakfiskfilet ( ferdig renset ) 125-150 g pr pers.

Tradisjonelt tilbehør til rakfisken er mandelpoteter eller ringerikspoteter, lefse/flatbrød, smør/rømme, løk/purre.

Tilbehøret varierer fra familie til familie og fra distrikt til distrikt.

Rakfisk-rullader:

Som en liten forrett, snacks eller aftensrett.

Beregn 75-100 g rakefisk filet pr person.

Smør potetlefse med en blanding av sennep og rømme eller crème fraiche/rømme.
Dryss over finhakket purre, rødløk eller vanlig løk og legg over tynne skiver av rakfisk.
Rull sammen lefsen og skjær opp i passende biter.
Fest sammen med en cocktailpinne.

Rakfisktartar:

Ca 250 g rakfiskfilet

2-3 ss finhakket purre

grovmalt pepper

2-3 ss seterrømme

Finhakk rakfisk og purre.
Bland inn litt rømme, bare nok til å binde det hele sammen, smak til med grovmalt sort pepper.

Form til små ”biffer”og legg på en bit flatbrød eller på en skive kokt mandel potet.