Andebryst

Serveres med krydret rødkål, mandelpoteter og saus

Begynn med rødkål.

Finsnitt rødkål og surr den lett i litt fett. Tilsett rødvin og vineddik og kok inn. Tilsett krydder, eddik, ripssaft, salt, pepper og sukker etter smak. Kok opp og la trekke på svakeste varme i 3-4 timer.

Smak til med krydder og mer fett rett før servering.

Tips: Bruker du rødkål fra pakke smak til med litt mer karve , knust allehånde, litt rips eller solbærsaft , et par epler i båter og fett fra andebrystet. . Kok sammen.

Fortsett med saus.

Smelt brunt sukker (bli karamell uten å bli brent). Tilsett eddik og pæresirup.

( Sukkeret vil stivne, men det vil koke seg mykt igjen).

Kok inn til en tykk ”sirup”. Pass på så det ikke brenner seg !!!. Tilsett kraft og rømme og la sausen småkoke uten lokk til passe konsistens. Sausen kan gjerne stå og trekke 1 – 1 ½ time, den vil blir bare bedre..

Smak til sausen med salt og pepper og ev sorte dråper før servering.

Er sausen for tynn, jevn den med litt maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.

Stek andebryst .

Varm stekeovn til 180 oC. Snitt fettsiden på andebrystene med en spiss skarp kniv. Dryss over salt og pepper.

Legg andebrystene med fettsiden ned i en varm stekepanne , ikke nødvendig med smør. Legg ev i litt frisk rosmarin i stekepannen. Stek i 2-3 min. Legg andebrystene med fettsiden opp i et ildfast fat og stek midt i stekeovnen i ca 15 min, til kjernetemperaturen er 68 oC.

La andebrystene hvile i 15-20 min før de skjæres opp.

Server med mandelpotet og selleripuré eller kokte poteter , rødkål, svisker og saus.