sparemat
sparemat

Seernes sparetips

Matspareuken har engasjert seerne.

Hele uke 43 har det vært matspareuke i God morgen Norge. Og det er helt klart at dette er et tema som har engasjert seerne.

Vi oppfordret dere til å sende inn deres egen matsparetips og her er noen av dem:

Bake selv

- lag ukesmeny hver søndag. Og skriv handleliste. Hold deg til den listen når du er å handler. Vi har spart utrolig mye på det. :-)

- handle kun en gang i uken med huskeliste! Charlotte

- fisk sjøl (Bergenser)

- Kjøp kjøttkake saus i 4 pakning til 20 kr. Singel pakker koster ca 11 kr. Hilsen magne.

- bak dine egne brød. Ha i masse godt korn, nøtter og hva du vil. Ca 20 kroner for 4 store, deilige, sunne brød.

Lag handleliste

- skriv handleliste og prøv å handle en fast dag i uken. Det er mitt tips for lavere matbudsjett:-). Mvh. Rita

- sparer på karbonadedeigen ved å steke en boks champingjong og en hakket løk sammen med den. Sunnere og rimeligere!

- ikke kjøpe mer enn det man spiser opp...

- Kjøttdeig iblandet kokte hele bygggryn. Kok grynene i buljong, med løk eller hvitløk. Sundt og godt! Hilsen Gro, Bergen.

- Kok kraft på kyllingbein og skinn og fyll på isterning-poser og legge i fryseren. Dette kan du lage deilige sauser på senere. Også fra Gro, Bergen.

- jeg har en standard handleliste som jeg har som standard, når jeg handler 1 gang i uken. Da er d stort sett bare å handle melk og brød. Tone

Kikerter og bønner

- Bønner, kikerter og byggryn legger jeg i vann natten over, avkjøler og pakker i plastposer som klappes flatt og fryses. Kjempelettvint, godt og sunt! Sissel fra Sandnes.

- middagsrester som fyll i gratinerte pannekaker. Også fra Sissel i Sandnes

- Kok kraft på kyllingbein og skinn og fyll på isterning-poser og legge i fryseren. Dette kan du lage deilige sauser på senere. Hilsen Gro, Bergen.

Frys brødet

- skjær opp brødet og frys det! Har da "ferskt"brød hele tiden! Og ingen ting blir kastet eller gammelt..smart:-D (4748002602)

- middagsrester som fyll i gratinerte pannekaker.

- Lag all saus fra bunnen av selv - det blir billigere

- havregryn i kjøttkakene. Kjempe godt og drøyer kjøttdeigen.

Av alle innsendte forslag trakk vi ut to personer som mottar boken «Wenches beste fra God morgen Norge »

Vinnere: Thomas Bjørvik, Sandvika og Anne-Lise Larsen, Finnsnes. Gratulerer!