Svinekjøttgryte med plommer
Wenches oppskrift på en spanskinspirert, krydret gryte med plommer.
- Del kjøttet i store terninger og brun i panne med varm olje tilsatt smør. Brun raskt rundt på alle kanter og ha over i en gryte .
- Brun løk i båter og gulrot i biter i pannen.
- Tilsett hakket hvitløk mot slutten og ha alt over i gryten med kjøttet.
- Rør inn tomatpure og la det surre et par minutter før krydder, honning og kraft tilsettes .
- Kok opp og la trekke i 30-45 minutter (avhengig av type kjøtt som brukes. Filet trenger kortere trekketid.)
- Plommer delt i to og steiner tatt ut * tilsettes de siste 15-20 minuttene. La trekke videre uten lokk.
- Jevn eventuelt med maisennamel og smak til med salt og pepper.
- Dryss over rikelig med hakket bladpersille.
- Server med mos av poteter og pastinakk eller sellerirot.
- Skrell og del poteter og grønnsaker i biter, kok i usaltet vann til potetene er møre. Hell av kokevannet. (Ta vare på litt av vannet for å spe i mosen).
- Tilsett smør eller rømme og mos til en glatt pure. Litt for tykk? Spe med litt av kokevannet. Smakt til med salt, pepper og revet muskatnøtt.
* Tips: Skinnet på plommen vil lett «krølle seg sammen» under koking. Kok derfor opp de hele plommene i litt vann. Kok til skinnet begynner å sprekke. Skyll plommene i kaldt vann, trekk av skinnet, del plommene i to og ta ut steinene.
Artikkelen er oppdatert