Kyllingfilet med blåmuggostsaus

Krydret med estragon og med ovnsbakte tomater.

  • Begynn med tomatene. Legg sherrytomater i et ildfast fat og bak i stekeovn ved 100 ºC i ca 1 time.
  • Legg frisk estragon under skinnet på kyllingbrystene. Varm olje i en stekepanne, tilsett smør og legg i kyllingbryst, frisk estragon og hvitløkfedd delt i to. Stek kyllingbrystene 2-3 min på hver side. Øs stekefett over kyllingbrystene. Dryss på salt og pepper.
  • Etterstek i varm stekeovn 150 ºC i 8-10 min, eller 100 ºC sammen med tomatene i 30-40 min til kyllingbrystene er gjennomstekt. Steketiden er avhengig av tykkeslene på stykkene. Kylling bør være gjennomstekt, men ikke tørrstekt.
  • Surr finhakket sjalottløk og hvitløk i en liten panne/kasserolle, bruk eventuelt litt av stekefettet fra kyllingen. Tilsett fløte og blå muggost i biter. Begynn med minste mengde blåmuggost og smak deg fram. Kok opp og la trekke 2-3 min. Smak til med grovmalt pepper og eventuelt litt presset sitron.
  • Server med pasta eller ovnstekte poteter og de ovnstekte tomatene.