Tapas
Oppskrifter hentet fra boken «Tapas fra Delicatessen tapasbar» av Rodrigo Belda, Intermekania forlag.
Sitronmarinerte aspargesbønner
Kok opp vann med rikelig med salt og litt sukker. Legg i aspargesbønner og kok i 1 min, hell av kokevannet og skyll iskaldt vann, gjerne tilsatt isbiter. La renne godt av.
Finhakk sjalottløk og skyll i iskaldt vann 2-3 min (gjør løken sprø og litt mildere).
Bland sammen aspargesbønner, finhakket sjalottløk, saft av sitron, olivenolje og flaksalt.
Tomatsalat , olivendressing, baslikumolje og chevrekrem
Del tomater i skiver og legg på et serveringsfat.
Chevrekrem:
Lag chevrekrem ved å piske sammen 100 g chevre, 100 g snøfrisk, 1 ts finhakket frisk timian, ¼ ts finhakket frisk rosmarin, saft av 1/2 sitron og smak til med salt og pepper. Form som små egg med en fuktet teskje og legg over tomatskivene.
Basilikumolje:
Kjør sammen frisk basilikum ( ca 20 blader) og 1 dl olivenolje. Smak til med ørlite salt.
Fordel over tomatskivene.
Olivendressing:
Bruk en hurtigmikser og kjør sammen 10 steinfrie sorte oliven, 2 ss sherryeddik , 6 ss olivenolje og smak til med pepper.
Kjøttboller i tomatsaus:
Bland sammen for hand. Form til små boller med hendene og stek i olje. La trekke i tomatsausen.
Krydret tomatsaus:
Fres alle grønnsakene i olje, i 3-4 min. tilsett krydder og rødvin og kok inn til det halve. Tilsett kraft , tomater, , småkok i 40 min. smak til med salt ,pepper og sukker.