Tapas

Oppskrifter hentet fra boken «Tapas fra Delicatessen tapasbar» av Rodrigo Belda, Intermekania forlag.

Sitronmarinerte aspargesbønner

Kok opp vann med rikelig med salt og litt sukker. Legg i aspargesbønner og kok i 1 min, hell av kokevannet og skyll iskaldt vann, gjerne tilsatt isbiter. La renne godt av.

Finhakk sjalottløk og skyll i iskaldt vann 2-3 min (gjør løken sprø og litt mildere).

Bland sammen aspargesbønner, finhakket sjalottløk, saft av sitron, olivenolje og flaksalt.

Tomatsalat , olivendressing, baslikumolje og chevrekrem

Del tomater i skiver og legg på et serveringsfat.

Chevrekrem:
Lag chevrekrem ved å piske sammen 100 g chevre, 100 g snøfrisk, 1 ts finhakket frisk timian, ¼ ts finhakket frisk rosmarin, saft av 1/2 sitron og smak til med salt og pepper. Form som små egg med en fuktet teskje og legg over tomatskivene.

Basilikumolje:
Kjør sammen frisk basilikum ( ca 20 blader) og 1 dl olivenolje. Smak til med ørlite salt.

Fordel over tomatskivene.

Olivendressing:
Bruk en hurtigmikser og kjør sammen 10 steinfrie sorte oliven, 2 ss sherryeddik , 6 ss olivenolje og smak til med pepper.


Kjøttboller i tomatsaus:

Bland sammen for hand. Form til små boller med hendene og stek i olje. La trekke i tomatsausen.


Krydret tomatsaus:

Fres alle grønnsakene i olje, i 3-4 min. tilsett krydder og rødvin og kok inn til det halve. Tilsett kraft , tomater, , småkok i 40 min. smak til med salt ,pepper og sukker.