Ski-VM må låne 20 mill.

Ski-VM 2011 AS går i minus og tar opp banklån.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Underskuddet for arrangørselskapet bak VM i Oslo om tre år kom på vel 1,6 millioner i første driftsår.

NA24 - din næringslivsavis

Får 60 mill. fra FIS
Ski-VM 2011 AS eies av Skiforbundet (60 prosent) og Foreningen til Ski-Idrettens Fremme (40 prosent), og lever på tilskudd fra Det internasjonale Skiforbundet (FIS) så langt. Eierne skjøt dessuten inn til sammen to millioner i aksjekapital da selskapet ble startet opp.

- Dette er helt som planlagt. FIS-tilskuddet periodiseres, og mesteparten av de vel 60 millionene kommer senere i perioden. En god del får vi faktisk først når VM er over, sier styreleder Svein Aaser.

FIS-millionene stammer fra TV-rettighetene som er solgt til kringkastingsorganisasjonen European Broadcasting Union (EBU), hvor både TV 2 og NRK er medlemmer.

Venter på sponsorsvar
Bankbeholdningen til VM-selskapet var ved årsskiftet 6,2 millioner, og Ski-VM 2011 AS sine prognoser tilsa likviditetsbehov i tredje kvartal. Nå er friske penger på plass.

- Vi har ordnet med banklån i størrelsesorden 20 millioner, sier styreleder Aaser til NA24.

Han forteller at også årets regnskap vil bære preg av store utgifter, men at man jobber med salget av de kommersielle rettighetene.

- Det pågår diskusjoner mellom EBU og FIS, og vi håper på avklaring i løpet av andre halvår slik at vi vet hvilke rettigheter vi har og kan jakte på sponsorer til.