Høstsmørbrød

Med sopp og lam

Stek brødskivene 1-2 min på hver side i stekepanne med olje eller smør, til brødet er sprøtt.
Ta det opp og tørk ut av pannen.

Renskjær lammefileten for hinner.
Varm olje i en stekepanne, tilsett smør i den varme oljen og la smøret bruse ut før kjøtt og frisk timian legges i pannen.
Dryss på salt og pepper.

Stek 1-2 min på hver side for indrefilet av lam, 2-4 min på hver side for større/ tykkere fileter. ( Etterstek ev i stekeovn ved 125oC i 6-10 min avhengig av tykkelse.)

Ta opp kjøttet og hold det varmt.
Tørk ut av pannen , legg i renset sopp og la den surre til vannet et fordampet.
Tilsett smør, finhakket løk og la surre et par min før rosenkål delt i to tilsettes.
La surre videre i 4-5 min. tilsett rømme, koke opp og smak til med soppsoya, ev litt salt, pepper, tyttebær og frisk timian.

Anrett soppstuingen på de stekte brødskivene og legg skiver av kjøtt over.
Dryss tyttebær over.