Sjokoladeostekake
Med smak av appelsin
Bruk en rund form, 22 cm.
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 3-4 min.
Kle bunnen av formen med bakepapir.
Knus kjeksen i en foodprosessor eller legg kjeksen i en pose og rull over med
et kjevle.
Tilsett smeltet smør i den knuste kjeksen, bland sammen og fordel utover
bunnen i formen.
Sett kaldt.
Smelt sjokolade over et vannbad, avkjøl litt.
Pisk fløte til krem sammen med melis og tilsett den lett avkjølte smeltede
sjokoladen i kremen.
Bland lett sammen.
Klem vannet ut av gelatin og løs den opp i varmt vann og hell blandingen i
sjokoladekremen under omrøring.
Rør inn kremosten og rør om til en glatt masse.
Fordel fyllet over kjeksbunnen og sett kaldt minst 4-5 timer, eller natten
over.
Pynt med frukt eller bær.
Tips:
Sjokoladekremen kan smakes til med revet skall av appelsin, hakket chili eller hakkede nøtter.