Viltkjøtt trukket i viltkraft

Serveres med rotgrønnsaker, "fjellsmør" og grovt brød.

En smakfull variant av fondue.

Skjær fileten opp i ”små” biffer ca 1 ½ cm tykke. La kjøttet ligge fremme på benken til temperering før det legges i gryten. Rens og del grønnsakene opp i litt store biter. Kok opp kraften i en vid gryte og la grønnsakene trekke til de er knapt møre .Smak til kraften med sherry, urter, salt og pepper. Kok opp kraften på nytt, legg i biffene og la trekke (ved ca 80oC ) i 6-8 min. Dryss over persille eller timian ved servering.

Server retten i dype tallerkener med rikelig med kraft, grønnsaker og en ”klikk fjellsmør” på toppen. Grovt brød kan dyppes i kraften ved servering.

”Fjellsmør”

Rørossmør, Kviteseidsmør eller annet lokal produsert smør.

Rør sammen alle ingrediensene. Smøret kan servers mykt som ”krem” eller det kan rulles til en pølse i matpapir og legges kaldt og skjæres i skiver før det legges i den varme kraften.