minestrone_680
minestrone_680

Minestronesuppe

Har du flere venner enn penger og har lyst til å invitere til vennefest ?

Lag en stor gryte med minestronesuppe og be gjestene ta med brød. , for eksempel focaccia - et smakfullt italiensk brød (Oppskriften på brødet kan du legge ved invitasjonen) . Andre gjester kan ta med noen pølser til å legge i suppen og noen et stykke ost eller frukt til ”dessert”. Og drikke det tar hver enkelt gjest med til eget forbruk. Denne suppen tåler både rødvin, hvitvin, øl eller eplemost.

Oppskriften på suppen kan uten problem ganges med 4 , 5 , 6 eller mer!

Minestronesuppe

1 løk

ca 4 ss olivenolje

2 skiver bacon

2 fedd hvitløk

4 ss tomatpuré

ca. 100 g ris (langkokt ris) eller pasta i små biter

1 boks hermetiske knuste tomater

ca 8 dl kjøttkraft /buljong ( eller 1-2 dl tørr hvitvin og

6-7 dl kraft/buljong)

½ squash

1-2 gulrøtter

2 stilker selleri

2-3 grove pølser med god smak ( kan sløyfes)

ca 2 ts Provence krydderblanding

salt, grovmalt pepper

litt sukker

finhakket persille

nyrevet parmesan, for de som liker det

Finhakk løk og surr i olje til løken er blank.
Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré og stek i 2-3 minutter.
Tilsett ris, hermetiske tomater og kraft/buljong og kok opp.
(ørr hvitvin eller Noilly Prat gir en ekstra god smak til suppen).
Rens og skjær grønnsakene i tynne strimler eller finhakk og ha i gryten sammen med krydder,og kok til grønnsakene er møre ca 20 min.
Tilsett smakfulle pølser skåret i små treninger.
Smak til med salt, pepper og ev litt sukker.
Server rykende varm med et godt dryss med nyrevet parmesan som tilbehør .

Pesto

2 ss ristede pinjekjerner ev. solsikkekjerner

25-30 store blader av basilikum

2-3 fedd hvitløk

ca 1 1/2 dl olivenolje

ca 50 g revet parmesanost

Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli stekt.
Legg basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding.
Spe med olje i en tynn stråle.
Tilsett revet ost helt til slutt.
Smak til med salt.

Tips:
Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager.
Pesto smaker godt til pasta.
Du kan få kjøpt pesto på glass i butikken, men den beste lager du selv.

Focaccia

1 langpanne

1 pk ( 50 g) gjær

6 dl lunkent vann

13 dl hvetemel

2 ts salt

1-2 ss honning

1 1/2 dl god olivenolje

flaksalt ev rosmarin

Løs gjæren opp i lunkent vann.
Tilsett mel, salt , honning og 2 ss olivenolje.
Elt godt.
Deigen skal være litt klissete.
Tilsett 1-2 ss olivenolje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen.
Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30 min, til dobbel størrelse.
Fordel deigen over i en bakepapirkledt langpanne.
Klapp deigen til den dekker formen.
Dekk til og la etterheve ca 45 min.
Prikk hull i deigen med fingrene hell over resten av olivenoljen og strø over litt flaksalt.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 225 oC i ca 30min.

Dryss over rosmarin når det gjenstår 6-7 min av steketiden.

Avkjøl på rist.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no