nortech (Foto: Andreas Børsting Røe )
nortech (Foto: Andreas Børsting Røe )

Drømmesporten

Hva med en idrett der man kan cruise fra havn til havn i Florida i verdens raskeste båter, med en kald Corona i den ene hånden, og et par lettkledde modeller i den andre? Velkommen til Poker Run.

Et sted langt, langt borte fra det norske høstmørket:

Nor-Tech

De to norske kameratene Trond Schou og Nils Johnsen, fra henholdsvis Drøbak og Oslo, etablerte i 1992 Nor-Tech i Fort Myers på Floridakysten. De to hadde en drøm om å selge Hi-Performance båter til det amerikanske markedet. Og amerikanerne trykket de to til sine bryst, og salget av båtene går som aldri før.

Johan og Henrik har besøkt fabrikken, og testet ut hver sin båt i et såkalt Poker Run.

Poker Run

Poker Run går ganske enkelt ut på at man kjører båtene innom fem havner, og i hver havn plukker man opp et kort. Den som ved ankomst i den siste havnen har det beste kortet, er vinneren. Det går altså ikke hverken på tid eller fart eller styrke, men her går det på ren livsnytelse.

Mannen bak seriegullet

Søndag ble Stabæk seriemester i fotball for første gang, og vi får besøk av mannen bak prestasjonen, den svenske suksesstreneren Jan Jönsson. "Janne" har hatt en fantastisk karriere på Nadderud, og han blir stadig hyppigere nevnt i forbindelse med ny norsk landslagssjef.

Svidd gummi, svidde vafler?

I ukens kombinasjonssport prøver Johan å kombinere to av sine favorittinteresser, bilkjøring og mat. Er det mulig å lage en skikkelig god vaffelrøre mens man blir kastet rundt i en rallybil som beveger seg opp mot 160 km/t på smale skogsveier? Og ville Mat-Wenche smakt på det ferdige produktet? Johan tok med seg rallyfører Eyvind Brynhildsen, kulekjører Kari Traa, sprintkongen Geir Moen og TV-kjøkkenets ukronede dronning Mat-Wenche, for å teste dette ut.

For mye følelser?

I alle idretter feirer man hemningsløst når man gjør det bra. Man klemmer, kysser og koser. Men, en gang i blant, er det noen som blir litt for revet med, og vi får det vi fokuserer på i kvelden kåring; homoerotiske feiringer.

GOLDEN GOAL på TV2Zebra i kveld kl 22:45

Fredag på TV2 kl 23:15