Paella

En spansk spesialitet med kylling, ris, reker, blåskjell, kreps og andre godsaker.

Slik gjør du

Del kyllingen i 8 biter.

Hakk løk og hvitløk og skjær paprika i strimler.

Varm 1 dl olje i en vid panne.

Brun kyllingbitene og krydre med salt og pepper.

Legg dem i et ildfast fat i stekeovnen.

Stek på 125 °C i 15-20 min.

Tilsett resten av olje i pannen sammen med løk, chorizo, hvitløk og paprika.

Tilsett risen og la surre med til risen er blank.

Ha i safran ( ev gurkemeie), fond/ kraft/ vann, hvitvin og sherry.

Tilsett kyllingbitene med stekesjy og vend lett om.

Kok opp og la trekke ca. 20 minutter eller til risen er mør .

Tilsett eventuelt litt mer kyllingkraft.

Legg flådde tomater i båter og grønne erter i gryten og vend lett om.

Smak til med salt og pepper og eventuelt litt revet sitronskall.

Damp blåskjell i ca. 5 minutter eller til de åpner seg.

Rens halvparten av rekene og eventuelt kreps .

Legg blåskjell (med kraften), reker og kreps (med og uten skall) over ris, grønnsaker og kyllingen og la alt bli gjennomvarmt.

Pynt med bladpersille og sitronbåter.

Server med brød og eventuelt hvitløksmajones.