Lammeskanker bakt i tomat- og grønnsaksaus - servert med potetmos

Wenche lager høstmiddag av den nedre delen av låret til lammet.

Forberedelse av kjøttet

Gni inn lammeskankene med salt og pepper.

Støt korianderfrøene i en morter

Bland støtt koriander, finhakkede urter og chili og gni inn skankene med blandingen

Rull skankene i mel og stek i smør på alle side i en varm jerngryte. Ta opp lammeskankene av gryta og legg til side

Steking av kjøttet

Stek i 1 1/2-2 timer avhengig av størrelsen på skankene.

Snu litt på lammeskankene et par ganger under steketiden.

Ta lokket av gryta og la stek videre i ca 30 minutter.

Skankene er ferdige når kjøttet løsner fra bena.

Smak til med salt og pepper.

Tilsett eventuelt grovhakket basilikum ved servering

Sausen

Varm stekeovn til 180 grader.

Fres alle grønnsakene i olje noen minutter i gryta.

Tilsett balsamicoeddiken og la den koke nesten inn.

Tilsett hvitvinen og hermetiske tomater, og kok opp.

Legg i lammeskankene, ha på lokk (eller dobbel aluminiumsfolie) og sett gryta i stekeovnen.

Potetmos

Skrell mandelpoteter og sellerirot og del i biter, rens hvitløk og grovhakk og kok alt mørt i usaltet vann.

Tøm av kokevannet og damp potetene.

Mos og rør inn fløte og smør.

Smak til med salt og pepper.