Pavlik1 (Foto: JEFF ZELEVANSKY, © jz/stf)
Pavlik1 (Foto: JEFF ZELEVANSKY, © jz/stf)

Gikk i ringen med bronkitt

- Armene mine føltes som om de veide femti kilo hver, sier verdensmester Kelly Pavlik.

Bokseeksperter har fått mer å bryne seg på i kjølvannet av det sensasjonelle resultatet i forrige helgs proffkamp mellom Bernard Hopkins (43) og Kelly Pavlik (26).

Les også: - De gamle er definitivt eldst

Var ubeseiret
Ringreven Hopkins sto nemlig for en av årets mest imponerende prestasjoner da han regelrett utklasset den sytten år yngre mellomvektsmesteren over tolv runder i Atlantic City.

Nå meldes det imidlertid at Pavliks manglende kampevne kan forklares med at han var svekket av bronkitt.

26-åringen skal i følge Ohio avisen The Vindicator ha fått diagnosen onsdag i forrige uke, men insisterte likevel på å gå i ringen mot den rutinerte Hopkins tre dager senere.

- Jeg klarte ikke å slå ordentlig. Armene mine føltes som om de veide femti kilo hver. Selv da jeg traff ham (Hopkins) var det ikke noe futt i slagene, sier Pavlik, som var en 4-1 favoritt før kampen som ble utkjempet i lett-tungvektklassen (79,5 kilo).

Vil ikke sverte seier
Team Pavlik sier likevel at de ikke ønsker å sverte resultatet eller Hopkins' prestasjon.

- Det var vår avgjørelse å la ham bokse. Nå vet vi at vi ikke sender en bokser i ringen med mindre han er hundre prosent frisk, enten det er en fire eller tolv runder som skal bokses. Det var en verdifull lærepenge vi fikk, sier trener Jack Loew.

Den populære Pavlik skal i følge planen nå forsvare mellomvektstittelen mot den topprangerte meksikaneren Marco Antonio Rubio i februar.