Lammefilet med rotgrønnsaker

Og Norzolasaus

Besøk på fyrmesterboligen på Lindesnes.
Lammefilet med blåmuggostsaus smakt til med rognebærgele, servert med høstens timianstekte rotgrønnsaker.

Begynn med grønnsakene.
Rens og del poteter og grønnsaker i terninger.
Legg i et ildfast fat, dryss med salt og pepper, 1-2 kvister frisk timian, tilsett 2-3 ss olje og vend om.

Stek i varm stekeovn ved 200 o C i 30 -40 min til grønnsakene er møre.

Renskjær lammefileten, dryss med salt og pepper, stek i smør i en varm panne, tilsatt 1 fedd hvitløk, 1 kvist timian og 1 liten kvist rosmarin.
Øs stekefett over fileten under stekingen.
Stek i 3-4 min på hver side.
La fileten hvile mens sausen lages.

Kok opp innkokt lammekraft og rømme / fløte.
Smuldre inn osten under omrøring, begynn med liten mengde ost og smak deg fram til hvor mye ost du vil ha.
Smak til med rognebærgele eller portvingele, salt og pepper.