Kylling

Med grønn papayasalat

En smak av det ”nye ” thaikjøkkenet.

Mariner kyllingbrystet i soyasaus, sukker og hakket hvitløk i ca 30 min.

Skrell og skjær papaya og gulrøtter i tynne strimler i iskaldt vann i ca 15 min.

Bland sammen ingrediensene til dressingen.

Varm stekeovnen til 150 oC.
Stek den marinerte kyllingbrystfileten i litt olje i en stekepanne, 2-3 min på hver side.
Etterstek i varm stekeovn i 6-8 min, til kjøttet er gjennomstekt.
Steketid er avhengig av tykkelsen på fileten.
La kjøttet hvile i 6-8 min før det skjæres opp i tynne skiver.

Ta papaya og gulrøtter opp av det kalde vannet og la grønnsaken renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Hell dressingen over grønnsakene.
Tilsett nøtter, koriander, mynte og kjøtt i strimler og vend lett om.