Lammekoteletter

Med rotgrønnsaker og timianstekte eplebåter

La kotelettene tempereres 30-40 min før de stekes.

Rens og skjær grønnsakene i små terninger, surr dem i smør i 3-4 min.
Tilsett eplemost eller vann og la trekke til grønnsakene er møre.
Purre kokes med det siste minuttet.

Ta opp grønnsakene og la dem renne godt av seg. (Ta vare på kokekraften.)

Kok opp matfløte og rømme til en fyldig saus, tilsett ev litt av kokekraften.
Smak til med salt og pepper og ev litt timian.

For en magrere saus til grønnsakene:
Visp sammen melk , grønnsakkraft og hvetemel og kok opp til en fyldig saus.
La trekke 6-7 min.
Smak til med salt, pepper og ev timian.

Vend grønnsaken inn i sausen.

Varm olje i en stekepanne, tilsett smør og la smøret bruse ut.
Legg i kotelettene, dryss med salt og pepper, legg i en kvist timian og ev 1-2 hele fedd hvitløk.
Øs stekefett over kotelettene mens de steker.
Stek 2-3 min på hver side.
Trekk pannen vekk fra platen og la kotelettene hvile ca 10 min før servering.

Del epler i båter og stek i smør, dryss over timian og tillsett 1-2 ss eplemost ev kokekraft fra grønnsakene.

Server med poteter etter eget ønske.

Se mer:

641677