Chili sin carne
(Chili uten kjøtt)
Oppskrift hentet fra kokeboken "Kjøttfrie dager" av Hege Ulstein og Yngve Ekern, Kagge Forlag.
Ha litt olje i en vid kasserolle eller stekepanne med høye kanter.
Stek løk og paprika ved middels varme , rør om og stek til løken er myk.
Tilsett hvitløk og chili og la surre med et par min uten at hvitløk blir
brent.
Tilsett paprikapulver og spissskummen, kaffepulver og honning.
Rør godt.
Hell over øl og hermetiske tomater
Kok opp og la trekke i ca 20 min.
Tilsett godt skylt og avrente bønner og la koke med i 2-3 min.
Ha litt olje i en panne og stek tofuterningene til de er gylne.
Tips:
Tofu er en fast masse laget av soyabønner og vann.
Kinesisk/ japansk er den vanligste typen og har en konsistens som gjør at den
kan grille, stekes eller friteres.
Tofu må alltid presses fri for vann før den tilberedes.
Det greieste er å legge/ sette tofu på et par lag med kjøkkenpapir eller et
kjøkkenhåndkle.
Legg en fjøl over og legg noe tungt til press, for eksempel en pose hvetemel,
og la tofu stå under press i ca 15 min.
Se videre: