juuso, mikkel og nils
juuso, mikkel og nils

Kjendissamene støtter Mikkel

- Han er en Don Juan, alle damer forelsker seg i Mikkel Gaup, sier Anni-Kristiina Juuso fra filmen «Kautokeino-opprøret».

Mikkel Gaup har bred støtte blant kjendiseliten med samiske røtter.

Her er hva de sier om skuespilleren fra det høye nord:

ailo-og-anne-rimmen
ailo-og-anne-rimmen

Ailo Gaup er freestyle motocrosskjører. Han vant åpen klasse på Idrettsgallaen 2008. Ailo ble også kåret til årets samiske forbilde på den samiske idrettsgallaen i år.

- Jeg har ikke TV engang, den kuttet jeg ut for ett år siden. Det eneste jeg følger med på av underholdningsprogrammer er «Skal vi danse». Mikkel kan jeg relatere meg til og derfor er det interessant å følge med. Jeg stikker over til kompiser og ser på programmet og stemmer på Mikkel.

- Mikkel har blitt både tynn og flink og kommer til å være fit som faen på slutten. Jeg håper at Mikkel vinner, han går helt til topps, spår Ailo.

nils-og-mikkel-gaup
nils-og-mikkel-gaup

Nils Gaup er regissør for blant annet Kautokeino-opprøret hvor Mikkel hadde en rolle. Mikkel kalte Nils for en «skitrekk» og «hestkuk» i etterkant av innspillingen, men Mikkel overrakte en hjemmelaget fredspipe uken etter og vennskapet kunne fortsette.

- Ja, jeg blir veldig imponert. Det er gøy at han er med fortsatt. Han får tatt ut sitt talent som danser og det er bra. Jeg kjenner jo Mikkel og han er en energisk og jobber hardt og seriøst med det han driver med. Jeg håper at han skal vinne. Jeg satser på at det blir en knallhard konkurransen mellom dem som er igjen.

- Jeg tror ikke at samiske røtter er avgjørende for at Mikkel gjør det så bra i «Skal vi danse», heller motsatt. Mikkel jobber seriøst, byr på seg selv og går inn for å underholde. Derfor vil alle se han videre.

Per-Heimly
Per-Heimly

Per Heimly er trefjerdedels same, kjendisfotograf og Ari-venn:

- Han er en venn av meg og jeg var der for å heie på han. Det er imponerende å se utviklingen hans og han er en showbizmann. Han har glidd godt inn i rollen. Jeg er veldig imponert og stolt. Han er bra, sympatisk og en fargeklatt. Hyggelig og positivt for han - Mikkel har hele Nord-Norge bak seg. Han er årets Tshawe. Håper det holder helt til mål, sier Heimly.

Anni-Kristiina-Juuso
Anni-Kristiina-Juuso

Anni-Kristiina Juuso jobbet med Mikkel i storfilmen «Kautokeino-opprøret». Juuso fikk Amanda-prisen for beste kvinnelige hovedrolle i denne filmen.

- Jeg bor i Finland så jeg har ikke sett så mye, men jeg har sett en liten rund same som har vært litt smalere i ungdommen på dansegulvet, sier Juuso med et smil.

- Han er en Don Juan, alle damer forelsker seg i Mikkel Gaup. Bare ikke jeg da, jeg kjenner han for godt. Mikkel er en casanova, det er kanskje derfor han er favoritt, spør hun.

- Jeg snakker om Mikkel med ironi og stort hjerte, det er slik tonen er mellom oss. Jeg håper han vinner hele greia - for han kan jo ikke synge!

Mari-boine
Mari-boine

Mari Boine er joiksangerinne og trippel Spelemann-vinner. Hun er den eneste av de kjente samene tv2underholdning.no har vært i kontakt med som ikke ønsker å uttale seg om Mikkels deltakelse i «Skal vi danse».

Les alt om «Skal vi danse» her!