Tomatsuppe

Med pesto

God morgen Norges tomatsuppe som serveres til publikum i Bergen i forbindelse med TV 2's 20-årsjubileum!

Flå tomatene ved først å fjerne stilken.
Skjær et lite kryss på undersiden av tomatene før de legges i kokende vann ca 1 min (tiden er avhengig av størrelsen på tomatene).
Legg tomatene over i kaldt vann.
Trekk av skinnet og skjær vekk det harde stilkfestet. ELLER bruk hermetiske tomater.
Finhakk løk og surr myk i olje.
Tilsett finhakkede tomater, finhakket hvitløk og kraft, og kok opp.
La trekke under lokk i ca 20 min, ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10-15 min.
Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Smak til med salt, pepper, 3-4 ss pesto og ev 1-2 ss sweet chilisaus.

Ved servering, legg 1 ss pesto i hver suppetallerken og riv ev over litt parmesan.

Lag pesto mens suppen koker.
Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede(lett stekte uten smør) pinjekjerner og parmesan.
Kjør sammen og spe med olje.
Smak til med salt og pepper.

Tips:

Litt mer mettende: Stek terninger av loff i olje til de er sprø.
Vend inn et par ss pesto i de stekte loffterningene før de legges i suppen ved servering.

Tilbehør: Ferskt brød smaker godt ved siden av.