International Cycling Union (UCI) president Pat McQuaid, right, gives the UCI ProTour Trophy to Spanish cyclist Alejandro Valverde of the Caisse d'Epargne (Foto: FRANCOIS MORI/AP)
International Cycling Union (UCI) president Pat McQuaid, right, gives the UCI ProTour Trophy to Spanish cyclist Alejandro Valverde of the Caisse d'Epargne (Foto: FRANCOIS MORI/AP)

Valverde ofrer alt for Touren

Årets ProTour-vinner, Alejandro Valverde fra Caisse d'Epargne, vil satse alt for å vinne Tour de France neste år.

Alejandro Valverde (28) fikk pokalen som vinner av årets ProTour i sykling mandag. Spanjolens 13 seire for Caisse d'Epargne sikret spanjolen trofeet.

- Den viktigste seieren for meg var den første etappen av Tour de France, som ga meg den gule trøyen. Det var et mål og en stor følelse, sier Valverde til Cyclingnews.

Les også: Få Tour-løypen servert her

Resten av Touren ble ødelagt grunnet et fall, men neste år er Valverde klar til å satse alt for å vinne Tour de France.

- I 2009 vil jeg sykle færre ritt før Touren og begynne sesongen i slutten av mars for å kunne basere hele sesongen på å vinne den. Jeg er overbevist om at jeg kan være på podiet og kanskje vinne. Jeg er villig til å ofre alle andre ritt for å nå det målet, sier Valverde, som har hatt som mål å vinne Touren de siste tre årene.

Hard konkurranse
Spanjolen vil få hard konkurranse neste sommer. Carlos Sastre vil forsøke å forsvare tittelen, mens 2007-vinner Alberto Contador og Astana er tilbake. Lance Armstrongs mye omtalte comeback kan også stikke kjepper i hjulene for Valverdes planer, for ikke å nevne en rekke andre utfordrere.

Det har blitt sådd tvil rundt Armstrongs tourdeltagelse, siden han skal sykle Giro d'Italia også.

- Jeg kan ikke forestille meg at han ikke vil være med i Touren. Det vil ikke bli noen problemer mellom oss, sier Alberto Contador, som fremdeles ikke har snakket direkte med Armstrong, til Gazzetta dello Sport.

Se sak om Valverde etter etappeseieren hans i TdF her:

250869