Full krig i Oslo Frp

Frp-politikere vil ekskludere Henning Holstad og fjerne ham fra komitelederjobben i Oslo bystyre. Holstad nekter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(iOslo.no) Frp-politiker Henning Holstad (57) er foreslått fratatt sin jobb som komitéleder for Helse- og sosialkomiteen i Oslo bystyre. På et møte i forrige uke stemte en nesten enstemmig Frp-gruppe for at Holstad skulle fjernes. På Forretningsutvalgets møte mandag klokken 14 ble saken tatt opp, og det var ventet at Holstad ville bøye seg for partiets vilje.

Men i stedet har Holstad valgt å protestere mot forslaget, og nekter dermed å si fra seg komitéleder-jobben.

Eksklusjon?
Etter det iOslo.no får opplyst fra sentrale skikkelser i Oslo Frp ser man nå på muligheten for å ekskludere den kontroversielle politikeren fra partiet. Grunnen skal være at Holstad har provosert byrådsmedlemmene og partiet ved å opptre uryddig i forhold til egne forretningsinteresser. Holstad sitter selv som medlem i Forretningsutvalget i Oslo bystyre, og var til stede da utvalget vurderte forslagene fra Frp.

- Det tar jeg stilling til hvis det skulle skje, men det har jeg ikke hørt noen ting om. Det er vanskelig å forholde seg til, når jeg ikke vet noe. Ellers har jeg ingen kommentar, sier Henning Holstad til iOslo.no mandag ettermiddag.

Nå vil en gruppe i Forretningsutvalget sette seg ned og vurdere det juridiske rundt forslagene før bystyret møtes onsdag klokken 15.

- Dyp konflikt
- Det er en dyp konflikt i Frp, forteller Arbeiderpartiets gruppeleder og medlem av Forretningsutvalget, Rune Gerhardsen til iOslo.no etter møtet.

Nylig bestemte Frp-gruppa at Holstad skulle sparkes som gruppeleder for partiet, og samtidig ble det gjort klart at han ikke er ønsket som komitéleder.

LES OGSÅ: Holstad kastet av sine egne

Etter det iOslo.no kjenner til har flere byrådsmedlemmer og sentrale Frp-politikere blitt kraftig provosert av at Holstad ikke har kjent seg inhabil i saker hvor han har hatt private, økonomiske interesser.

- Et godt menneske
Ordfører Fabian Stang (H) forteller til iOslo.no at han ikke har valgt side i denne saken, men at han ser på Henning Holstad som et «godt menneske».

Holstad har hatt et langt og konfliktfylt forhold til norske skattemyndigheter. I tillegg var han innblandet i den svært alvorlige saken fra Togo i 2000. Da ble han fengslet i det afrikanske landet for å ha oppbevart kokain og å ha innført militært materiell. Han ble løslatt etter 16 dagers fengsel i Togo.

I 2000 gikk Holstad konkurs og skyldte skattemyndighetene 30 millioner kroner. Han skal også fortsatt slite med betydelig skattegjeld.

Les flere nyheter på iOslo.no

Fakta

Henning Holstads roller:

  • Daglig leder Cyberlink Norge AS
  • Styrets leder Vestbanen AS
  • Styrets leder Dør Til Dør AS
  • Styrets leder Taxi 2 Norge Drift AS
  • Styrets leder Alternativ Jul
  • Styremedlem Oslofjordens Friluftsråd
  • Varamedlem Holstad Holding AS
  • Kontaktperson Vestbanen AS
  • Kontaktperson Alternativ Jul
  • Daglig leder Dør Til Dør AS

Kilde: Proff.no