Arne Erlandsen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Arne Erlandsen (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

- HamKam rykker ned

Ekspertenes dom er klar: HamKam må ta den tunge veien ned i Adeccoligaen. Si din mening!

Med to serierunder igjen å spille ligger HamKam sist på Tippeligatabellen med sine 21 poeng.

På kvalifiseringsplassen ligger Kjetil Rekdals Aalesund med ett poeng mer. Lillestrøm ligger utsatt til like foran AaFK med sine 25 poeng.

Det er duket for en «thriller-avslutning» i nedrykksstriden.

- Innspurten i Tippeligaen blir svært spennende. For Lillestrøm er jo bare tre poeng foran oss, poengterte Rekdal etter at Aalesund slo Bodø/Glimt 1-0 søndag.

Her er lagenes gjenstående kamper:

HAMKAM:
26. oktober: Viking borte
2. november: Molde hjemme

AALESUND:
26. oktober: Lyn borte
2. november: Lillestrøm hjemme

LILLESTRØM:
26. oktober: Rosenborg hjemme
2. november: Aalesund borte.

Ekspertene TV 2 Sporten har snakket kommer imidlertid med en gladmelding til både Lillestrøm og Aalesund. De tror LSK og AaFK overlever i Tippeligaen - og at HamKam må ta den tunge veien ned en divisjon.

Vi spurte et utvalg eksperter om å se i krystallkula og gi sine spådommer:

1) - Hvilket lag tror du rykker ned?

2) - Hvor skuffende er Lillestrøms sesong?

3) - Hvor stor er sjansene for at Tippeligalaget som må spille kvalifisering rykker ned?

Her er svarene:

Bengt Eriksen, fotballekspert TV 2 Sporten og tidligere Skeid-trener:
1) - Spørsmålet er enkelt, men svaret vanskelig. Jeg tror det blir HamKam, selv om de har gjort det vanskelig i det siste. HamKam har igjen Viking borte og Molde hjemme, og jeg tror ikke de tar de poengene de trenger der. I tillegg har Aalesund begynt å plukke poeng, og i den siste kampen mellom Aalesund og Lillestrøm får jo et av lagene poeng – siden de møter hverandre.

2) - Jeg synes de har gjort det dårlig ut i fra forutsetningene. Skulle Lillestrøm rykke ned har daglig leder Frank Grønlund ordene i behold. Da er det katastrofe når det gjelder fotball.

3) - Det er sjelden at et tippeligalag rykker ned etter kvalik. Det har vel bare skjedd tre ganger siden 1997. Adeccoligalagene har statistikken i mot seg, men flyten med seg. Lagene i Adeccoligaen har vært vant med å vinne, men laget på kvalifiseringsplass i Tippeligaen har vært vant til å tape. Det står igjen med det de klarer å mobilisere. Normalt er imidlertid tippeligalagene bedre.

Dag-Eilev Fagermo, hovedtrener i opprykksklare Odd Grenland:
1) - Jeg tror HamKam fordi de har det tøffeste kampprogrammet igjen.

2) - Det er alltid sånn at et lag som ble tippet i toppen innfrir negativt, for å si det sånn. Men det er svært overraskende at Lillestrøm med den spillerstallen de har er havnet i en slik situasjon. Men det er jo en gang slik at kommer du inn i motgang, er det vanskelig å snu.

3) - Det skjedde jo i fjor - da Bodø/Glimt fra Adeccoligaen slo Odd Grenland. Men det er svært sjelden at et tippeligalag rykker ned etter kvalifiseringskampen. Det viser historien. Normalt skal tippeligalagene være bedre enn motstanderen fra Adeccoligaen.

Jan Ivar «Mini» Jakobsen, fotballekspert TV 2 Sporten:
1) - Det er HamKam fordi jeg tippet dem ned allerede i april. Jeg stoler på at det tipset holder seg. Jeg tror de taper for Viking og at de ikke tar flere enn Aalesund i de siste to kampene.

2) - Lillestrøm skriver seg bare inn i rekken av andre storlag som har skuffet. Viking skuffet for noen år siden, det samme har skjedd med Brann og Rosenborg. Det er faktisk ikke noe overraskende.

3) - Jeg har liten troen på at det laget som ender på kvalifiseringsplassen rykker ned etter kvalikkamp. Jeg tror Aalesund ender på kvallikplassen til slutt og klarer «brasene». De spiller i Tippeligaen neste år.

Hvem tror du rykker ned og hvorfor? Si din mening i kommentarfeltet under!