Shola Ameobi  (Foto: Lindsey Parnaby/EPA)
Shola Ameobi (Foto: Lindsey Parnaby/EPA)

Tabbekveld i City-forsvaret

Newcastle klarte å komme tilbake med ti mann på banen.

Newcastle - Manchester City 2-2 (1-1)

Robinho så ut til langt på vei å ha avgjort kampen etter bare 12 minutter. Brasilianeren ble spilt nydelig gjennom, og ble meid ned akkurat innenfor 16 meteren av Habib Beye. Rødt kort til senegaleseren, og Robinho satte selv inn straffen etter å ha fintet ut Shay Given.

Robinho  (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)
Robinho (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)

Men hardt prøvede Newcastle klarte å slå tilbake med bare ti mann på banen like før pause, godt hjulpet av et klønete City-forsvar. Richard Dunne klarerte et innlegg rett i en medspiller, og via Ben Haim fikk Shola Ameobi ballen rett i beina. Han takket og bukket, og klinket ballen i mål fra fem meter.

Og Richard Dunnes marerittkveld på St James' park stoppet ikke der. Midtveis i andreomgang banket iren en Newcastle-corner i krysset - utakbart for Joe Hart. Et selvmål for historiebøkene.

City-kapteinen trakk nok et lettelsens sukk da landsmannen Stephen Ireland utlignet for de lyseblå fem minutter før slutt, etter et nydelig fremspill fra Robinho.

Richard Dunne  (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)
Richard Dunne (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)

City står med mandagens resultat uten seier på de siste tre kampene, og har tatt plass midt på tabellen. Newcastle har bare Tottenham under seg.

Her kan du sjekke Premier League-tabellen.

Richard Dunne kom til Manchester City fra Everton i 2000, og er blitt kåret til årets spiller i klubben tre ganger. Den velvokste 29-åringen tegnet tidligere i år en ny kontrakt på fire år med de lyseblå.