Hopkins Pavlik1 (Foto: Tim Larsen)
Hopkins Pavlik1 (Foto: Tim Larsen)

De gamle er definitivt eldst

43-årige Bernard Hopkins med sensasjonell seier over boksingens nyeste stjerne.

Gamle gutta fortsetter å holde koken i proffringen.
Søndag morgen norsk tid leverte tidligere verdensmester Bernard «The Executioner» Hopkins (43) en av de beste kampene i sin 20-årige karriere da han utbokset regjerende mellomvektsmester Kelly «The Ghost» Pavlik (26) i Atlantic City.

Uventet rollebytte
Kampen som var beskrevet som et oppgjør mellom «den forrige store mellomvektsmesteren og den neste store mellomvektsmesteren» ble like ensidig som mange forventet, bortsett fra at rollene var reversert.

Hopkins-Pavlik3 (Foto: Tim Larsen)
Hopkins-Pavlik3 (Foto: Tim Larsen)

I stedet for å kjempe som en gammel og utbrent kriger som kun hadde navnet sitt igjen, viste Hopkins at han hadde altfor mye rutine for den sytten år yngre stjernen.

Runde etter runde sørget veteranen for å utmanøvrere, finte og rett og slett utbokse Pavlik på grundig vis.

- Min beste kamp
Sensasjonen ble bekreftet av poengdommerne etter fullført kampdistanse - alle tre hadde den gamle mesteren som vinner med soleklar margin (119-106, 118-108 og 117-109).

- Dette var min beste kamp. Nitti prosent av alle som ble spurt mente jeg ville tape for Pavlik. Jeg trenger tvilerne, de motiverer meg, sa en svært fornøyd Hopkins etter kampen.

Oddsmakere hadde 43-åringen som en 4-1 underdog før kampen, men oddsen for at Hopkins skulle være så dominant gjennom hele duellen var trolig langt høyere.

Fremdeles mester
Sjokktapet var karrierens første for den populære Pavlik, men resultatet får likevel ingen konsekvenser for hans status som lineær verdensmester i mellomvekt (72,7 kilo).

Oppgjøret mot Hopkins ble nemlig kjempet i såkalt «catchweight», dvs. utenfor en eller begge boksernes vektklasse.

Pavlik hadde for anledningen gått opp ca. fem kilo og veide inn på 76,8 kilo under den offisielle innveiningen før kampen.

Hopkins har i de senere år konkurrert i lett-tungvektsklassen (79,5 kilo).

- Jeg hadde ingenting å komme med i dag. Jeg vet ikke hvorfor, jeg klarte bare ikke å bokse som jeg pleier. Min neste kamp blir i mellomvekt. Jeg er mer komfortabel der, forklarte Pavlik.

I overkant av 11 000 tilskuere var vitne til helgens toppkamp, som også ble vist på betal-TV i USA.

Hopkins og Pavlik vil få betalt ca. 20 millioner kroner hver for innsatsen.

Hopkins-Pavlik2 (Foto: TIM SHAFFER, © TMS/SAN)
Hopkins-Pavlik2 (Foto: TIM SHAFFER, © TMS/SAN)