Nilsen  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Nilsen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Pape Pate Diouf  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Pape Pate Diouf (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Sigurd Rushfeldt tromsø  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Sigurd Rushfeldt tromsø (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Helge Haugen  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Helge Haugen (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Sigurd Rushfeldt (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Sigurd Rushfeldt (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

- Forferdelig å se på

Medaljehåpet henger i en tynn tråd for Tromsø. Steinar Nilsen slakter egne spillere etter uavgjort mot Molde.

Tromsø - Molde 4-4

Alfheim stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Før Molde kom til Alfheim hadde Tromsø bare sluppet inn fire mål på Alheim denne sesongen. Da Molde dro hadde tallet blitt doblet.

Etter en jevn førsteomgang der det stod 1-1 eksploderte det i den andre omgangen - og det stanset ikke før resultattavla viste 4-4.

Tromsø så ut til å være på vei mot seieren da de gikk opp i en 4-2 ledelse, men som i Bergen i forrige serierunde viste Molde en fantastisk moral og kom tilbake og sikret uavgjort.

Kampen bølget frem og tilbake i sluttsekundene og det kunne vippet begge veier, men kanskje var det rettferdig at festkampen endte med poengdeling til slutt.

Se målene i videovinduet øverst i saken!

- Står ikke frem når det gjelder
Tromsø-trener Steinar Nilsen raste mot spillerne sine etter at Tromsø mistet det som virket som en trygg ledelse.

- Det som skjer er at vi har folk som sovner på banen. Vi mangler ledertyper, desverre. Når man leder 4-2 i en Tippeliga-kamp og man slåss om medaljer, så bør det egentlig være lett match for oss å ta det inn, sier Steinar Nilsen til TV 2 Sporten.

Nilsen var heller ikke fornøyd ved pausen, men Tromsø gikk ut i hundre da den andre omgangen ble sparket i gang.

- Nei, det var dårlig. Alt sett under ett var det en dårlig fotballkamp av oss. Det har det vært alt for mange av i det siste og det er på grunn av at vi ikke står frem når det gjelder. Det er litt «loosing habits» og «winning habits» - og det går hånd i hanske, sier Tromsø-treneren.

Se intervjuet med Nilsen her (saken fortsetter under):

268423

- Forferdelig å se på
Han innrømmmer at Tromsøs medaljemuligheter nå ser heller dårlige ut.

- Spørsmålet vi nå må stille oss er om vi er gode nok til det. Sånn som vi fremstår som lag kampen sett under ett, så tror jeg ikke vi er god nok til det som vi prester nå.

- Vi har en oppgave foran oss og det er å spille fotball etter den planen vi blir enige om. Vi kan ikke slippe inn så mange dødballer som det vi gjør i dag. Det er mangel på kynisme i egen banehalvdel og det er forferdelig å se på når vi er der vi er nå, sier en frustrert Steinar Nilsen.

- Det største problemet vårt i dag er at vi ikke er skjerpet, spesielt på dødball. Det enkleste av alt er jo å plukke opp akkurat din motstander og ha kontroll på han. I dag er det utrolige feil som begås på det området, avslutter treneren.

Målkalas
Det var hat trick-helten Pape Pate Diouf som startet målshowet i Tromsø. Daniel Berg Hestad spilte fri senegaleseren etter syv minutter. Diouf takket for den gode pasningen med å sette ballen i mål via tverrliggeren.

Etter 39 minutter utlignet Tromsø da Sigurd Rushfeld kom inn bak Molde-forsvaret. Christian Steen forsøkte å bryte pasningen på vei til Rushfeldt i stedet for å følge måltyven. Det var en tabbe, for Steen nådde aldri den ballen. Alene med Jan Kjell Larsen var Rushfeldt iskald.

Det stod 1-1 til pause, men etter 54 minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen. Et godt innoverskrudd frispark fra Tommy Knarvik traff hodet til Molde-kaptein Daniel Berg Hestad, som stusset ballen i eget mål.

Men Molde er som kjent et lag som kommer tilbake. Tre minutter etter Hestads selvmål var Pape Pate Diouf på plass igjen og satte inn sin andre for dagen. Molde-spissen parkerte Tromsø-forsvaret og satte ballen elegant forbi Sead Ramovic.

Tre minutter senere smalt det igjen da Sigurd Rushfeldt satte pannebrasken til og headet inn sin andre scoring for kvelden via tverrliggeren.

Etter 66 minutter ble Morten Moldskred spilt fri av Kevin Larsen. Tromsø-spissen rundet Jan Kjell Larsen, men måtte avslutte fra skrått hold. Det gjorde ingenting for måltyven, som avsluttet iskaldt. 4-2 til Tromsø.

Hjemmefansen trodde de kunne puste ut, men det kan man aldri gjøre mot Molde. Etter 72 minutter sto Pape Pape Diouf helt umarkert på bakerste stolpe og da ballen kom brente han til på hel volley og sikret hat tricket med det som uten tvil var kveldens flotteste scoring.

Og med tre minutter igjen å spille glapp markeringene igjen for Tromsø. Douglas Sequeira lot José Mota få stå helt alene og brasilianeren kunne enkelt skli inn sin tiende scoring for sesongen.

På overtid kunne Aksel Berget Skjølsvik sørget for at alle poengen ble med Molde hjem, men det endte 4-4 på Alfheim i en fotballkamp det er sjelden man ser maken til.

Se alle scoringene i videovinduet øverst i saken!