Lewis Hamilton  (Foto: Luca Bruno/AP)
Lewis Hamilton (Foto: Luca Bruno/AP)

Frykter Hamilton skal ta liv

Mark Webber hardt ut mot VM-lederen. - Jeg er ikke en farlig sjåfør, kontrer Lewis Hamilton.

Søndag kan Lewis Hamilton vinne Formel 1-VM, men oppladningen til løpet kunne vært bedre ettersom Hamilton har havnet i en ordkrig med den australske Red Bull-kjøreren Mark Webber, som frykter Hamiltons kjøring kan ta livet av noen.

- Den første svingen i Fuji var temmelig vill. Om noen hadde ligget på den høyre bakenden hans da han trakk seg ut der ville det blitt en krasj, sier Webber som frykter kamikaze-manøvre kan ta liv.

- Du kan ikke bevege deg slik i områder hvor det bremses. Vi mistet en brannmann på Monza når folk endret posisjon i et bremseområde, sier Webber til The Sun.

Mark Webber  (Foto: PETER PARKS/AFP)
Mark Webber (Foto: PETER PARKS/AFP)

- Jeg er ikke en farlig sjåfør
Lewis Hamilton selv har liten forståelse for Webbers utspill.

- Jeg vet folk har kommet med kommentarer. Det er en skam at de tenker slik, men kjøringen min er grunnen til at jeg er her og til at jeg leder mesterskapet. Jeg prater på banen, svarer Hamilton ifølge The Sun.

- Jeg er ikke en farlig sjåfør. Jeg krasjer ikke med andre så jeg kan ikke være så aggressiv.

Hånes av Formel 1-sjef
23-åringen blir den yngste Formel 1-mesteren dersom han får seks poeng mer enn Ferrari-rivalen Felipe Massa eller BMWs Robert Kubica.

Allikevel hånes han av Renault-sjef Falvio Briatore, på grunn av måten han mistet tittelen på forrige sesong.

- Å miste den med en 17 poengs ledelse, slik han gjorde, er verdig en plass i Guinness Rekordbok. Han har ikke lært noe og burde bli fortalt at han er en Formel 1-kjører, ikke en marsboer.

Raskest på trening
Fredag var Hamilton raskest av samtlige i begge treningsrundene i Shanghai.

I den første treningsomgangen kom Ferrari-førerne Felipe Massa og Kimi Raikkonen på plassene bak han, mens Renaults Fernando Alonso og Nelson Piquet gjorde det samme i den andre.

Lørdag er det kvalifisering i det kinesiske Grand Prix, mens løpet kjøres søndag.