DnB Nor kutter renten

Storbanken vil gjøre boliglånet ditt billigere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kuttet sentralbanksjef Svein Gjedrem styringsrenten, og oppfordret norske banker om å finne frem gamle brev om rentekutt.

NA24 - din næringslivsavis

Avlyser økningen
I dag tok DnB Nor, som har vært ivrigst på å heve boligrentene, en helomvending og varslet at boliglånsrenten kuttes med 0,6 prosentpoeng. Dette skjer i praksis ved at konsernet avlyser økningen som ble meldt 6. oktober.

DnB Nor sier at årsaken er at den den raske nedgangen i pengemarkedsrenten og forventninger om at rentemarkedet vil stabilisere seg på et lavere nivå.

- Det som vi sa da vi satt opp renten sist, var at vi skulle vi være raske med å sette renten ned igjen hvis pengemarkedsrenten falt tilbake, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB Nor til NA24.

Tør ikke spå
Hun forteller at pengemarkedsrenten nå har falt såpass mye tilbake og ser ut til å stabilisere seg. De har også forventninger om at renten vil ligge på dette nivået.

DnB Nor-direktøren mener at de ikke har blitt presset av det media har skrevet, men henviser til hva de sa da de satte opp renten.

- Har dere fulgt med på kritikken i media og fra kundene?

- Det er klart at vi har hele tiden vært oppdatert på hvor vi ligger i rentebildet, sier Rasmussen.

Hun tør ikke likevel ikke love eller spå nye rentekutt.

- Dette er et marked som har vært i veldig stor bevegelse i høst og vi følger dette markedet veldig tett. Vi må se hva som skjer, men er glade for at vi har muligheten til å sette ned renten nå, sier informasjonsdirektøren til NA24.

Kreditturo
Verdens kreditturo har ført til at pengemarkedsrentene har steget kraftig, og gjort at norske banker har måttet heve rentene på sine utlån ut til kundene. DnB Nor har hevet boliglånsrenten med 0,3 og senest 0,6 prosentpoeng i høst.

Beste boliglånsrente etter endringene vil være 7,25 prosent. Beste innskuddsrente for personkunder i DnB Nor er etter de siste renteendringene 7,05 prosent. De nye rentesatsene gjelder fra 22. oktober for nye lån. For eksisterende lån vil de nye satsene gjelde fra 25. november, opplyser bankkonsernet.