Siri Kalvig  (Foto: Thomas Reisæter )
Siri Kalvig (Foto: Thomas Reisæter )

Sexy Siri

Siri Kalvig har droppet skepsisen til sexy kjoler. - Nå kjøper jeg hele pakka, smiler Storm-gründeren.

Før «Skal vi danse» nektet Siri å stille opp for pressen i saker som ikke omhandlet vær eller klima. Nå har hun tatt en timeout fra den seriøse businesskvinnen hun egentlig er, og sammenligner «Skal vi danse» med et halvår i Karibien.

Se video av Siri øverst i saken og bilder nederst i saken.

- Jeg var skeptisk til de små kjolene - rett og slett. Men kostymene hjelper oss til å komme i den rette stemningen. For å danse rumba som er en sensuell kjærlighetsdans eller en lidenskapelig tango trenger man kostymer som passer.

Og alle som har fulgt med på «Skal vi danse» ser at Siri og latindans er en god match.

- Det medieskapte bildet av meg som «streit» meteorolog og businessdame har jeg ikke turt eller ville endre på før, sier hun.

Men Siri er glad i dans og ser på TV-konkurransen som en måte å utfordre seg selv på.

- Nå kjøper jeg hele pakken. Det er et dansesirkus og jeg er med med hud og hår. Jeg får danse og komme i form - og det er klart jeg vil vinne!

Spill: Dans med en kjendis i «Skal vi danse»-spillet.

Ambivalent til utseendefokus

Siri synes det er rart å se seg selv på forsiden av ukepressen i et lite sambaantrekk.

- Men det passer til det jeg danser. Kanskje jeg kledte meg for lite ut når jeg var barn, spør Siri, og innrømmer at hun koser seg med fjær og paljetter.

- Pyntesiden hos meg har aldri vært stimulert hjemmefra og det er jeg veldig glad for. Det er ikke sunt hvis du gjør det for mye. Selv prøver jeg å ikke gi ungene mine så mye feedback på hvordan de ser ut eller hva de har på seg. De får selvsagt mest tilbakemeldinger på det de gjør.

Se alle bildeseriene fra «Skal vi danse» her.

Dropper kjolesnakk hjemme

Siri er mor til Sara (9) og Silje (5).

- Jeg vil ikke at barna mine skal velge de lettvinte veiene fordi de får tilbakemeldinger kun på utseende. Jeg håper at de skal studere eller gjøre noe mening. Jenter får ofte sterkt fokus på klær og sminke.

- Men hva sier jentene om at mor pynter seg på TV?

- Bra spørsmål. Jeg har hatt litt «second thoughts» på akkurat det der. Hjemme diskuterer jeg ikke antrekkene mine og passer på at det ikke får så mye fokus. Vi snakker mer om dansen. Men det er naturlig å pynte seg - og alle vil jo se bra ut.

- Får jentene dine pynte seg i rosa?

- Med den første prøvde jeg å unngå rosa bevisst. Jeg malte rommet hennes blått og kledte henne mest i naturfarger. Nummer to fikk derimot rosa rom med en gang. Begge har hatt en rosa periode allikevel - men det er nok bare en fase de skal gjennom.

Siri mener gutter og jenter behandles ulikt i samfunnet.

- Jenter får mer feedback på utseende mens gutta får tilbakemeldinger på det de presterer. Å se etter disse mønstrene fra barn er små er ganske interessant.

Les mer: Kjendisenes «Skal vi danse»-blogger her.

Vil vinne

Storm-gründeren danser i kveld showdans sammen med Lars Alexander Wiulsrud.

- Vi har kun fått utdelt en sang og har laget koreografien selv. Vi er veldig heldige denne gangen og har fått en skikkelig discolåt. Vi har lagt inn masse discoklisjeer - og det tror jeg blir morsomt. Jeg har en god følelse og skal også danse først av alle, forteller hun.

- Er du overrasket over at du fremdeles er med?

- Det blir feil å si nei. Jeg gikk inn i «Skal vi danse» for å lære meg å danse. Jeg er flink til å gi masse og jobbe mye med ting. Nå har jeg et mentalt bilde av at jeg skal få det til og dans står på timeplanen hele høsten.

Les alt om «Skal vi danse» her!

Se bilder av Siri Kalvig i «Skal vi danse» nederst i saken.

(Copyright: Thomas Reisæter/TV 2).