Edda-sjefen gir seg

Edda-sjef Jan Moberg overlater toppjobben til styreleder og skal arbeide med salg av selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding fremgår det at nyutnevnt styreleder Truls Velgaard overtar ansvaret for den daglige driften i Edda Media.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Velgård har ledet Mecoms virksomhet i Polen.

- Styret i Edda Media har midlertidig gitt administrerende direktør Jan M. Moberg som hovedoppgave å utrede foreløpige alternativer for det som kan resultere i en ny eiermessig løsning for Edda Media. Velgaard vil gå inn i selskapet som arbeidende styreleder med ansvar for den daglige driften. David Montgomery går av som styreleder i Edda Media, men fortsetter som styremedlem i selskapet, står det i meldingen.

- Som kjent er vi i den senere tid blitt kontaktet av flere ulike aktører som har kommet med forslag til strukturelle løsninger som kan medføre eiermessige endringer for Edda Media. Selv om vi befinner oss på et tidlig stadium, ser jeg nå fram til å kunne undersøke mulighetene nærmere. Min oppgave vil nå være å se på hvilke verdier som kan skapes gjennom slike løsningsmodeller, sier administrerende direktør Jan M. Moberg i en kommentar.

Dermed fortsetter turbulensen rundt Mecom Europes norske virksomhet. I flere måneder har det vært spekulasjoner om Mecom tvinges til å selge de norske lokalavisene for å håndtere sin voksende gjeld.

Moberg har vært sjef for Edda Media siden februar i fjor.

NA24 Propaganda kommer tilbake med mer.