Hester brant inne

To personer er sendt til sykehus etter brannen i en rideskolestall på Romerike. 25 hester fryktes å ha brent inne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stallen på Wærhaug gård i Solbergveien på Skedsmokorset i Akershus ble totalskadet i brann natt til fredag. 33 hester var oppstallet i bygningen da den begynte å brenne. Åtte av disse ble reddet ut. Det fryktes at de andre har brent inne.

Grufullt syn møtte hesteeiere
- Det skal ha vært hester som løp ut da det begynte å brenne. I tillegg fikk mannen og kona på gården reddet ut flere hester, sier politistasjonssjef Pål Sørhagen ved Lillestrøm politistasjon til Nettavisen. Politiet har oversikt over åtte hester som nå enten befinner seg i en innhegning på gården, på nabogården eller hos veterinær. De øvrige 25 hestene frykter man har brent inne.

En rekke hesteeiere har vært i kontakt med politiet fredag for å få klarhet i situasjonen for sine hester. Andre møtte opp på gården da de hørte om brannen og fikk se det hele med egne øyne, skriver Romerikes Blad.

Det var klokka 03.10 politiet fikk melding om brannen på Wærhaug gård. Ved 06.30-tiden var brannen brakt under kontroll og etterslukkingsarbeidet i gang.

Løp inn for å redde hester
Mannen og kona på gården slo alarm om brannen og startet umiddelbart arbeidet med å berge hester ut av den brennende bygningen. De to er sendt til Ahus for sjekk.

- Det er ikke vanskelig å tenke seg at de to har vært utsatt for en stor fysisk og psykisk påkjenning, men de skal ikke være alvorlig skadet, sier Sørhagen.

Han sier politiet nå er i gang med å etterforske brannen for å finne årsaken. Politiets kriminalteknikere har ennå ikke kunnet startet sitt arbeide i brannruinene.

Se flere bilder på rb.no

Har kontroll på åtte hester

Politiet opplyser at de har oversikt over åtte hester som ble reddet bort fra brannen.

- To hester er sendt til veterinær, en er flyttet til en nabogård, og fem står ute i en innhegning, sier operasjonsleder Ola Magne Mæle ved Romerike politidistrikt til Nettavisen.

Det var fare for spredning til en nærliggende bygning før brannvesenet fikk brannen under kontroll.


View Larger Map