Drillo (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)
Drillo (Foto: KARIM JAAFAR/AFP)

- Tåpelig å sparke Hareide

Drillo mener Hareide bør fortsette som landslagssjef.

Oslo/Bergen (TV 2 Sporten): TV 2 Sportens fotballekspert Egil «Drillo» Olsen var skuffet etter tapet for Nederland, men den tidligere landslagssjefen vil ikke kreve Åge Hareides hode på et fat.

- Jeg er skuffet, naturligvis. Det så definitivt ut som om vi hadde muligheter til ett og til og med tre poeng etter førsteomgangen, sier «Drillo» som mener det vil være tåpelig å gi Hareide sparken nå.

- Prinsipielt så mener jeg at når folk går inn og skriver under en kontrakt med en trener de kjenner veldig godt, så får de stå den kontrakten ut. Det må være opp til Åge selv. Hvis han skulle føle for at han ville gi seg, så er det jo greit nok. Hvis ikke ser jeg overhodet ingen grunn til å sparke han, det ville vært helt tåpelig, sier han og legger til at han tror Hareide har tillit blant dem som trenger å ha tillit til ham.

Se hele intervjuet med «Drillo» i videovinduet over!

- De han trenger tillit hos er først og fremst spillerne og de som har ansatt han. Det har jeg inntrykk av at han har.

Les «Drillos» blogg: Nok et hederlig tap?

«Drillo» mener ikke at Åge Hareide har sluppet billig unna i forhold til Nils Johan Semb, som fikk mye pepper i norske medier.

- Jeg synes ikke det, men jeg synes Nils Johan ble tråkket på i altfor stor grad og fikk veldig mye urettferdig og unødvendig pepper, særlig fra TV 2 og VG, sier han.

- Vi våger for lite
Trenerlegenden så et nederlandsk lag som var mer balltrillende enn han hadde drømt om og «Drillo» mener Åge Hareides gutter ikke våget nok når de vant ballen.

- Det var perioder hvor de nesten ikke var interessert i å avansere fremover. Det er en type lag jeg synes det er takknemlig å møte. Hvis du presser de hardt og jobber hardt nok, så vil de trille ball og trille ball. Da får du før eller seinere brudd, og det fikk vi jo noen ganger og. Innvendingen min mot det norske spillet er at vi våger for lite når vi vinner ballen. Vi har få eller ingen veldig gode bakromsspillere. Selv John liker å få den (ballen) i beina og passer folk. Ivers er jo ikke noen bakromsspiller. Det jeg savner er én dyktig bakromsspiller i midtbaneleddet, som kan gå på de litt tunge løpene og avlaste og gjøre jobben mye lettere for John på topp. Det mangler vi, forklarer «Drillo».

Han mener Thorstein Helstad burde fått muligheten tidligere mot både Skottland og Nederland.

- Vi har en Thorstein Helstad som er en mer typisk bakromsspiller, enn de som startet i går. Jeg var vel litt overrasket over at han ikke kom litt tidligere innpå både mot Skottland og i går, sier «Drillo».

- Stor sjans for andreplass
«Drillo» mener Norge har gode muligheter til å kapre andreplassen.

- Jeg tror sjansen til å bli nummer to er ganske stor. Det skal ikke mer enn en seier til og så er vi omtrent der. Men nå med to uavgjorte og ett tap så kan vi jo se et sånn skrekkscenario at vi blir nummer to med lavest poengsum, og dermed ikke får kvalikmuligheten, sier den tidligere landslagssjefen som nå mener Norge bør se fremover.

- Hvis vi ikke vinner mot Ukraina blir det et stygt år resultatmessig, men det har ikke vært så dårlig spillemessig som resultatene skulle tilsi. Vi får ta med oss det og se om man kan klare å løfte seg frem mot den kvalikkampen i juni. Tar vi tre poeng der så er vi til de grader med i kampen om en kvalikplass, sier «Drillo».