mccain_crop (Foto: GARY HERSHORN/AFP/SCANPIX, © dec)
mccain_crop (Foto: GARY HERSHORN/AFP/SCANPIX, © dec)

- Det er over for McCain

Amerikanske medier er skuffet etter debatten onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det store problemet er at John McCain fortsatt ikke har fortalt landet hvorfor han skal bli president. påpeker Boston Herald.

- Han er imot skatt og øremerkede midler. Men han klarer ikke å få frem hva han opponerer mot og sette det i sammenheng med en økonomisk filosofi som vil kunne inspirere velgerne til å stemme på ham.

- Han har en inspirerende livshistorie. Men i kampanjen hans, har han aldri lenket sin biografi til sine ambisjoner som president. Og han har aldri fortalt velgerne hvordan den vil forme en McCain-administrasjon og gjøre ham til en bedre president.

ALT FRA NATTENS DEBATT: McCain halset etter - Obama vant stort
USA-KORRESPONDENTENS BLOGG: - Obama seiret igjen

- Skremmer velgerne

Washington Post skriver at McCain heller skremte bort velgere enn å erverve seg nye gjennom nattens innsats. Angrepene mot Obama appellerer kun til de mest konservative velgerne som allerede har avgjort at de kommer til å stemme på McCain.

- Det er usannsynlig at McCain hjalp seg selv overfor de moderate middelklassevelgerne som har begynt å drive bort fra ham. Han klarte ikke vippe Obama av pinnen. Og det er vanskelig å se at noe av det McCain sa i går kveld reparerte skadene han har gjort mot sin egen kampanje under den økonomiske krisen, og måten han har håndtert den.

Det kan se ut som McCain har laget sin egen felle:

- For å gjøre kampanjen til en konkurranse igjen, må han vekke ny tvil om Obama. Men ved å hamre løs på Obama, synes McCain bare å ødelegge bildet av seg selv. Han må få velgerne til å se ham som mer stabil, mer positiv og lettere å like.

Delta i valgspillet - Vinn reise til USA her

- Himmelkoret uteble

Og Politico viste til at det måtte skje et mirakel om McCain skulle snu vinden i natt.

- Et mirakel som skulle tørke vekk McCains nedgang på meningsmålingene og gi nytt liv til hans kampanje.

- Men mirakelet uteble. Skyene på himmelen lettet ikke. Det var tyst fra himmelkorene. I stedet fikk folket høre sinte angrep fra McCain.

Med andre ord; McCain er og blir en gammel kriger som gjør nettopp det best. Derfor ble det svært ubeleilig med en finanskrise, og ikke Irak-krigen som han egentlig skulle koke valgkamprøre på.

... og Joe er stjernen

Flere britiske aviser var på sin side usedvanlig opptatt av rørleggeren Joe som nå har fått sine 15 minutter med «fame» etter at han snakket med Obama i helgen. Han er nemlig sliteren som har bygget seg opp såpass at han vil bli rammet av Obamas foreslåtte toppskattstrategi.

«Joe var nattens stjerne», skriver Times of London. Mens Daily Telegraph har et innlegg om at Joe kan snu velgerne fra Obama til McCain.

tv2nyhetene.no følger valget her