Vitali1 (Foto: RONNY HARTMANN, © bb)
Vitali1 (Foto: RONNY HARTMANN, © bb)

Kravstor etter comeback

- Lennox Lewis og «The Beast» er de eneste jeg er interessert i å bokse mot, sier Vitali Klitsjko.

Bare få dager etter at Vitali Klitsjko (37) gjorde et historisk comeback i proffringen hinter tungvektsmesteren allerede om at han sliter med å finne motivasjonen til å fortsette karrieren.

Les også: - Kong Klitsjko er tilbake

- Om jeg kommer til å fortsette å bokse eller ikke kan jeg ikke svare på nå. For å fortsette trenger jeg motivasjon, akkurat som i et hvilket som helst annet yrke, uttalte 37-åringen under en pressekonferanse i hjembyen Kiev onsdag.

Uinteressert i tittelforsvar
Bokseforbundet World Boxing Council (WBC), hvis tittel Klitsjko i dag er innehaver av, har pålagt ukraineren å forsvare beltet mot cubanske Juan Carlos Gomez innen 9. januar 2009, men mesteren sier rett ut at den kampen ikke er interessant for ham.

- Hvis jeg skal forsvare beltet må det være mot en utfordrer som motiverer meg nok til at jeg føler at jeg må bevise hvem som er den sterkeste, sier Klitsjko med et tydelig hint om at han ikke anser Gomez for å være på samme nivå som ham selv.

- Lewis eller Valujev
Den eneste motstanderen som virkelig tenner gnisten hos slagmaskinen er tidligere verdensmester Lennox Lewis.

Briten slo Klitsjko på teknisk knockout i 2003, men har ikke bokset siden.

Promotor Don King skal i følge kilder ha tilbudt Lewis med et kamphonorar på 25 millioner britiske pund (ca. 275 millioner kroner) for å gjøre comeback mot Klitsjko, men eks-mesteren har foreløpig ikke latt seg friste.

- Hvis ikke Lewis kommer tilbake tror jeg at den eneste motstanderen som interesserer meg er Nikolai Valujev, vedgår Klitsjko.

Kjempe-kamp
En kamp mellom Klitsjko og den russiske WBA-mesteren vil i så fall bli historisk på sin måte.

Bokserne er nemlig nummer en og nummer to på listen over tidenes høyeste tittelholdere - Klitsjko måler 202 cm, mens Valujev raver enda høyere med sine 213 cm.

- En kamp mot Valujev kunne ha vært interessant, innrømmer WBC-mesteren.

World Boxing Council har foreløpig ikke annonsert om Klitsjko vil bli fratatt mesterbeltet sitt dersom han ikke går i ringen mot Gomez innen tidsfristen.