Frietzl hus til salgs (Foto: ORF)
Frietzl hus til salgs (Foto: ORF)

Fritzl selger huset

Joseph Fritzl har nå lagt ut et av husene sine til salgs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Joseph Fritzl (73), holdt sin datter Elisabeth fanget i kjelleren i 24 år. Han sitter nå i fengsel, men dette stopper han ikke i å forsøke å tjene noen kroner. Fritzl eier ifølge den østerrikske TV-kanalen ORF flere eiendommer i Østerrike. Nå er en av disse lagt ut for salg.

Rettssaken starter 16. mars.
Rettssaken starter 16. mars.

Vil bygge i Amstetten

Fritzl har, i tillegg til huset som skal selges, også et boligprosjekt på gang der han vil bygge om et annet av husene sine med parkeringsanlegg under jorden og der selve huset skal romme kontorer og flere leiligheter. Huset ligger bare minutter unna huset hvor han holdt sin datter og deres felles barn fanget i kjelleren.

Ville leie ut

Tidligere i høst forsøkte Fritzl å leie ut huset hvor han og kona Rosemarie bodde. De leide også ut tidligere, men leieboerne flyttet i samlet flokk da de fikk vite hva som hadde skjedd i husets kjeller.

- Vi klarte ikke å bo så nærme torturkjelleren og bli minnet om det hver dag. Det er derfor vi ikke ønsket noe annet enn å komme oss unna og starte et nytt liv med våre barn et annet sted, skal en av beboerne ifølge Daily Telegraph ha sagt.