TVN20_680
TVN20_680

Komisk jubileum

TVNorge fyller 20 år, og mange av våre største komikere startet sin karriere i kanalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En rekke av Norges største komikere har debutert på TVNorge. Når norsk humor på TVNorge gjennom 20 år skal oppsummeres, er det ingen mangel på suksesser å se tilbake på.

Espen Eckbo har bydd på mange sketsjer og mye moro på TVNorge, ikke minst med hovedrollen i den massive suksessen «Nissene på låven». I denne serien var også Line Verndal med, som nå gjør det stort på NRK1 med serien «Himmelblå».

Kristian Valen er en annen komiker som ble enormt populær med sitt show, «Valen-TV». Allerede premieren klarte å samle 666 tusen seere rundt tv-skjermen.

Ylvis-brødrene herjer fortsatt TVNorge-skjermen. Deres virkelige gjennombrudd var Norges Herligste. For ikke å glemme «Snabbgrabbar med Raske Menn».

Av den litt eldre garde må nevnes Tom Mathisen og Herodes Falsk. Uforglemmelig, jadajadajada, var Herodes i rollen som den støtt og stadig sørpefulle samen Ante Valente.

Noen andre gode gamle programmer vi ser klipp fra er «Bare når jeg ler», «Tre på toppen», «Handel og vandel» og «Taxi» med Kristopher Schou. Av litt nyere dato har vi blant annet «Ruth & Vigdis», «Herr og fru Thoresen», «Sushi» og «Jul i Tøyengata».

TVNorge har vist humor av alle slag, sketsjer, programparodier, skjult kamera og situasjonskomedier. Dette tegner til å bli en underholdende torsdagskveld!

Se «TVNorge 20 år» på TVNorge torsdag kl. 20.30.

Se også:

«TV 2 hjelper deg» på TV 2 torsdag kl. 20.30

«Dyrisk» på NRK1 torsdag kl. 19.55

«Prison Break» på TV3 torsdag kl. 21.30

«Monk» på TV 2 Zebra torsdag kl. 21.45