Isabel Blanco  (Foto: Claus Fisker/SCANPIX)
Isabel Blanco (Foto: Claus Fisker/SCANPIX)

Håndballjentene banket Romania

Vant med syv mål i Kristine Lundes kapteinsdebut.

Norge - Romania 30 - 23

Norge åpnet godt i GF World Cup '08 i danske Århus tirsdag. Romania ble slått 30 - 23 i Kristine Lundes første kamp som norsk kaptein.

- Jeg synes vi spilte bra, sier Lunde til TV 2 Sporten etter kampen. Hun innrømmer at det er betyr litt ekstra å ha blitt utnevnt til ny kaptein.

- Det er jo en ære. Det er litt spesielt, men man kan ikke gjøre så mye ut av det, sier Lunde.

Lunde  (Foto: SAEED KHAN/AFP)
Lunde (Foto: SAEED KHAN/AFP)

Den første omgangen i Århus startet jevnt, men på stillingen 8-8 dro de norske jentene fra. Rumenerne tok en timeout når Norge ledet 12-9, men håndballjentene bare fortsatte å dra fra rumenerne. De ga seg ikke før det sto 17-11 da pausesignalet lød.

Den andre omgangen var jevnere, men Norge til slutt relativt enkelt mot et rumensk lag som ga håndballjentene problemer under OL. Marit Breivik advarer allikevel mot de rumenske jentene. Hun tror rumenerne vil komme sterkere tilbake og mener Norge må holde fokus på seg selv.

- Vi har en god stall og mange som vil være gode og høre til laget vårt. Det skal vi bruke for alt det er verdt, sier Breivik.

Rumenerne var effektive på straffekast og ni av ni straffer gikk i mål. Men når den tiende straffen kom, med fem minutter igjen å spille, var det nok. Kathrine Lunde ødela rumenernes perfekte straffestatistikk med en god redning.

Katrine Lunde Haraldsen  (Foto: Claus Fisker/SCANPIX)
Katrine Lunde Haraldsen (Foto: Claus Fisker/SCANPIX)

Sverige slo tidligere tirsdag de tyske håndballjentene 28-27 i den andre kampen i Norges gruppe. Onsdag er det Norges tur til å møte Tyskland, mens Sverige venter på torsdag.

Se Norge - Tyskland direkte i vårt livesenter onsdag kl. 18.00!