John Obi Mikel (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
John Obi Mikel (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

- Chelsea har alt å tape

Forfatterne av boken «Den forsvunne diamanten» mener Chelsea har alt å tape ved å saksøke FC Lyn Oslo.

- Chelsea betalte Manchester United og FC Lyn Oslo en sum for å dysse ned omstendighetene rundt overgangen til Mikel, sier den ene av forfatterne, Lars Backe Madsen.

- Det at de nå tar ut søksmål mot Lyn kommer bare til å føre til at det kommer for dagens lys at Chelsea hadde kontakt med Mikel før han fylte 18 år, og det er ifølge FIFAs reglement ulovlig, sier medforfatter Jens M. Johansson.

Se hele debatten på TV 2 Sport klokken 20.00 og på TV 2 Zebra klokken 22.50

I boken kommer det frem at var en såkalt «gentlemans agreement» mellom Lyn og Chelsea om at spilleren skulle være i Lyn frem til han var 18 år og Chelsea kunne hente ham.

- Så ser det ut til at Lyn har falt for fristelsen om å gå vekk fra denne avtalen med Chelsea og prøvd å skrive en proffkontrakt med Mikel med det formål om å tjene penger på et spillersalg, sier Johansson.

Les Magnus Sveens blogg om temaet her.

Lyn-direktør Erik Langerud har kommet inn i Lyn etter at klubben skaffet seg Mikel, men mener på generelt grunnlag at klubber skaffer seg spillere for å tjene penger på videresalg.

- Trenere vil alltid ha gode spillere til klubbene sine og direktører ønsker alltid å tjene penger der hvor det er mulig, sier Langerud.

I boken hevder Backe Madsen og Johansson at det største problemet i fotballen er at det finnes altfor mange som later som de er agenter for så å bringe unge afrikanske fotballspillere i Europa og ikke følge de opp.

- Jeg tror det finnes veldig mange gode og redelige agenter, men det finnes såkalte ikke-agenter som tar mye av oppmerksomheten fra dem som driver agentvirksomhet med lisens, sier leder i agentforening, Per. A. Flod